nieuws

PEC Zwolle wint van NAC Breda door vroege treffer Youness Mokhtar

PEC Zwolle is de tweede seizoenshelft begonnen met een zege op NAC Breda. De ploeg van trainer John van 't Schip won met 1-0 door een vroege treffer van Youness Mokhtar.
Het duel begon zeer fraai voor PEC, want al in de tweede minuut schoot Mokhtar van afstand zijn zesde van het seizoen binnen. Saymak probeerde het even later ook van ver. Doelman Birighitti had er opnieuw moeite mee, maar hield de bal wel uit zijn doel. 

Saaie eerste helft

Aan de andere kant gleed Sandler een voorzet maar net naast langs zijn eigen doel. Daarna gebeurde er lang vrij weinig. Ondaan schoot kort voor rust naast en aan de andere kant kon Boer een inzet van Ambrose vangen. 1-0 was de ruststand in Zwolle.

Meer kansen

In de tweede helft kwam er meer actie in de wedstrijd. Saymak probeerde het namens Zwolle en El Allouchi deed dat namens NAC, maar beiden kwamen niet tot scoren. Dat lukte ook Mokhtar niet voor de tweede keer en El Allouchi bleef gevaarlijk namens de ploeg uit Breda.

Beter dan vorig jaar

Ook Ondaan kreeg een kans, maar schoot hard over en Boer moest reddend optreden bij een schot in de korte hoek van Angeliño. PEC Zwolle hield stand en komt door de zege op 36 punten en heeft er nu al een meer dan vorig jaar na 34 duels.

PEC Zwolle - NAC Breda 1-0

1-0 Mokhtar (2)
Arbiter: Kamphuis
Geel: Sandler, Fernandes
PEC Zwolle: Boer; Ehizibue, Marcellis, Sandler, Van Polen; Saymak (Bakker/90+2), Dekker, Thomas; Namli (Marinus/90), Ondaan (Nijland/79), Mokhtar.
NAC Breda: Birighitti; Sporkslede, Meijers, Marí, Angeliño; Nijholt (Mets/75), Vloet (Sprangers/78), García; Korte (Fernandes/68), Ambrose, El Allouchi.
Bekijk hier de statistieken van PEC Zwolle na het duel tegen NAC.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.