Vrouwen FC Twente en PEC Zwolle hervatten competitie met ruime zeges

Joëlle Smits
Joëlle Smits © FC Twente Media
FC Twente Vrouwen heeft goede zaken gedaan in de strijd om de landstitel. De Enschedeërs lieten op bezoek bij Achilles'29 geen punten liggen en boekten een overtuigende 0-6 overwinning. Excelsior Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen eindigde in 1-5.
Na een aftastend eerste half uur raakte FC Twente Vrouwen langzaamaan op stoom. In een tijdsbestek van slechts vijf minuten schoot de ploeg van trainer Tommy Stroot zich nog voor rust in veilige haven. De doelpunten kwamen op naam van Renate Jansen, Ellen Jansen en Jassina Blom. In de tweede helft gingen de dames vrolijk verder waar ze gebleven waren en stond het al snel 0-5 door twee treffers van Joëlle Smits. Kort voor tijd zorgde Cheyenne van den Goorbergh ook nog voor de 0-6.

Overtuigende zege PEC Zwolle Vrouwen

Ook de voetbalsters van PEC Zwolle zetten met drie punten in de tas koers richting Overijssel. Ondanks de vroege voorsprong van de thuisploeg, lieten de Zwollenaren zich niet van hun stuk brengen. Door een treffer van captain Esmee de Graaf werd er gerust met 1-1. PEC Zwolle Vrouwen schoot uit de kleedkamer en kwam via Rebecca Doejaaren al vroeg in het tweede bedrijf op voorsprong, 1-2. Tien minuten later zorgde Maxime Bennink voor de 1-3. Even daarna maakte Babiche Roof ook nog de 1-4, waarmee ze revanche nam op haar gemiste strafschop eerder in het duel. Het slotakkoord was voor Suzanne Giesen: 1-5.

Excelsior Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen 1-5

1-0 Sherallin Henriquez (5)
1-1 Esmee de Graaf (24)
1-2 Rebecca Doejaaren (47)
1-3 Maxime Bennink (57)
1-4 Babiche Roof (87)
1-5 Suzanne Giesen (89)
Bekijk hier de statistieken van FC Twente Vrouwen en PEC Zwolle Vrouwen.