FC Twente Vrouwen boeken zege in Alkmaar, nederlaag PEC Zwolle

PEC Zwolle - Heerenveen
PEC Zwolle - Heerenveen © Lute Bruinenberg
De voetbaldames van FC Twente hebben de vijfde overwinning op rij geboekt in de eredivisie. Op bezoek bij VV Alkmaar liep de ploeg van Tommy Stroot met een 5-2 zege van het veld.
Toch waren het de Alkmaarders die al snel op voorsprong kwamen dankzij Ashleigh Weerden, die ongelukkig in eigen doel schoot. Na een half uur kwamen FC Twente langszij via Renate Jansen. Vlak voor rust zorgde diezelfde Jansen voor de voorsprong van de bezoekers.
Aan het begin van de tweede helft werd de score uitgebouwd door Joëlle Smits: 1-3. De thuisploeg deed vervolgens snel daarna wat terug via Simone Kets, die de aansluitingstreffer achter haar naam zette. Twente leek niet van slag en dankzij Smits werd de marge halverwege de tweede helft weer twee: 2-4. Invaller Jassina Blom verzorgde vlak voor tijd het slotakkoord.

PEC Zwolle onderuit

PEC Zwolle Vrouwen wist het knappe gelijkspel van vorige week tegen Ajax geen goed vervolg te geven. In eigen huis werd de ploeg van Wim van der Wal met 2-1 verslagen door Heerenveen. PEC kwam nog wel op voorsprong dankzij Babiche Roof, maar dankzij twee treffers van Tiny Hoekstra sleepten de bezoekers uit Friesland de zege uit het vuur.

PEC Zwolle - Heerenveen 1-2

1-0 Babiche Roof (5)
1-1 Tiny Hoekstra (55)
1-2 Tiny Hoekstra (60)
Bekijk de statistieken van FC Twente Vrouwen en PEC Zwolle Vrouwen.