Staphorst pakt laat punt bij Ajax door Rob Mijnheer

Rob Mijnheer
Rob Mijnheer © Staphorst
Staphorst heeft vanmiddag een punt overgehouden aan het duel bij Ajax. Kort voor het einde zorgde Rob Mijnheer voor de 2-2.
De eerste kansen waren voor Staphorst en Martijn Brakke was het dichtst bij een treffer. Zijn kopbal eindigde op de lat. Even later haalde Remon Kroes aan de andere kant een bal van de lijn. Hij was zelf ook dicht bij de 0-1, maar schoot op een Amsterdamse verdediger. Bij rust was er niet gescoord in Amsterdam.
Direct na rust was het raak voor de thuisploeg. Stanley Ako was de doelpuntenmaker voor Ajax. Na ruim een uur was de thuisploeg dicht bij de tweede, maar een kopbal eindigde op de lat. Twintig minuten voor het einde werd het gelijk door Martijn Brakke. Die 1-1 stond echter maar vijf minuten op het bord. Berry van 't Land schoot een vrije trap binnen: 2-1. In de laatste minuten werd het alsnog gelijk. Rob Mijnheer scoorde uit een vrije trap van William de Boer en zorgde daarmee voor de 2-2 eindstand.

Ajax - Staphorst 2-2

1-0 Stanley Ako (46)
1-1 Martijn Brakke (69)
2-1 Berry van 't Land (73)
2-2 Rob Mijnheer (88)
Bekijk hier de statistieken van Staphorst na het duel bij Ajax.