Genomineerden Overijsselse Sportverkiezingen 2017 bekendgemaakt

De genomineerden voor de Overijsselse Sportverkiezingen 2017 zijn vanochtend bekendgemaakt. Op maandag 5 maart wordt in het ZinIN Theater duidelijk wie de winnaars zijn. Hieronder een overzicht van de genomineerden. Er kan hier gestemd worden.

Mannen

Ronald Mulder

Ronald Mulder (Zwolle) werd vierde op de WK sprint in februari. Hij won twee keer de 500 meter, maar greep net naast de medailles in het klassement. Bij de NK afstanden pakte hij twee medailles en op het olympisch kwalificatietoernooi greep hij een ticket voor de 500 meter.

Jan Smeekens

Jan Smeekens (Raalte) werd in februari de eerste Nederlandse wereldkampioen op de 500 meter. Op de NK afstanden pakte hij brons op die afstand en in december plaatste hij zich voor de Olympische Spelen.

Jeffrey Hoogland

Jeffrey Hoogland (Nijverdal) pakte zilver op de teamsprint tijdens de WK baanwielrennen. Op het EK greep hij goud op de kilometer tijdrit, zilver op de sprint en brons op de teamsprint.

Vrouwen

Kirsten Wild

Kirsten Wild (Zwolle) pakte bij de WK baanwielrennen zilver op het omnium en brons op de puntenkoers. Op de EK waren er drie medailles. Ze prolongeerde haar titel op de afvalkoers, pakte zilver op het omnium en brons op de koppelkoers.

Anna van der Breggen

Anna van der Breggen (Zwolle) beleefde in april een van de mooiste weken uit haar carrière. Ze won binnen zeven dagen de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. In juli pakte ze voor de tweede keer de zege in Giro Rosa, de Ronde van Italië voor vrouwen. Op het EK pakte ze brons op de tijdrit, op het WK zilver op dat onderdeel en ook tijdens de ploegentijdrit werd ze tweede.

Sophie de Boer

Sophie de Boer (Enschede) won in het begin van het jaar de wereldbeker veldrijden. Door derde te worden in de voorlaatste wedstrijd was ze al zeker van de winst.

Martine Smeets

Martine Smeets (Geesteren) pakte in december brons op het EK handbal. De ploeg verloor de halve finales van Noorwegen, maar in de strijd om de derde plek won het wel van Zweden en dus kreeg Smeets een bronzen medaille omgehangen.

Jorien ter Mors

Jorien ter Mors (Enschede) begon het jaar met een zilveren plak op het EK sprint en pakte in februari brons op het WK sprint. Op de NK afstanden won ze drie medailles en tijdens het olympisch kwalificatietoernooi plaatste ze zich voor de 1000 meter. Ook op de 500 meter mag ze in actie komen.

Ploegen

Landstede Basketbal

Landstede Basketbal (Zwolle) won in oktober de eerste prijs in de historie. Het won de strijd om de Supercup van Donar. Die ploeg hield Landstede aan het einde van vorig seizoen nog van de titel en de beker.

PEC Zwolle

PEC Zwolle speelde onder trainer John van ‘t Schip een fantastische eerste seizoenshelft. De ploeg won 9 van de 18 duels, speelde 6 keer gelijk en verloor slechts 3 keer. Het leverde dan ook een mooie vierde plek tijdens de winterstop op.