nieuws

Huldiging Ter Mors en shorttracksters in Holland House eerst geoefend

Jorien ter Mors (rechtsboven)
Jorien ter Mors (rechtsboven) © ANP/Jerry Lampen
De huldiging van de Nederlandse shorttracksters in het Holland Heineken House in Gangneung is eerst 'droog' geoefend. Een 'figurant' deed de hele procedure voor om het publiek, waaronder opnieuw nogal wat buitenlanders, de bedoeling van de show duidelijk te maken. Daarna verliep de huldiging van Jorien ter Mors uit Enschede en haar 'bronzen' team op de aflossing zonder wanklank.
Met Suzanne Schulting, die Olympisch kampioen werd op de 1000 meter, Yara van Kerkhof en Lara van Ruijven werd Ter Mors dinsdag verrassend derde op de aflossing. Ze reden in de B-finale, maar door twee penalty's in de A-finale ging het brons alsnog naar Nederland.
Ter Mors werd daardoor de eerste vrouw die op één editie van de Winterspelen medailles in twee verschillende takken van sport heeft gewonnen.

Gewond
Bij de huldiging van de Nederlandse langebaanschaatsers ging het een dag eerder mis. De traditionele medailletegel, gelegen op een schaal, belandde vanaf het podium, door toedoen van de schaatsers, hardhandig in het luidruchtige publiek. Daarbij raakten twee Zuid-Koreaanse vrouwen gewond.
Voor de zekerheid werd daarom de huldiging van de shorttrackvrouwen donderdagnacht, rond 01.15 uur plaatselijke tijd, eerst nog eens doorgenomen met de bezoekers. De uitgelaten Schulting kon het daarna niet laten om een paar grappen te maken. "Wie kan er vangen?", vroeg ze onder meer plagerig toen ze de tegel aan het publiek toonde.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.