Go Ahead Eagles doorbreekt negatieve spiraal met zege op FC Oss

Na vier opeenvolgende verliespartijen weet Go Ahead Eagles weer wat winnen is. In de ijskoude Adelaarshorst wist de ploeg van Jan van Staa FC Oss met 2-1 te verslaan.
Go Ahead Eagles kwam het best uit de startblokken en kreeg de eerste mogelijkheid via Andrade, die van afstand doelman Mous op de proef stelde. Even later ging een inzet van Suk - na voorbereidend werk van Hendriks - via een been net naast. In de 27ste minuut viel de openingstreffer uiteindelijk aan de andere kant. Na een voorzet van Van der Venne wist Oratmangoen de 0-1 binnen te koppen. FC Oss rook bloed en kwam even later bijna op 0-2, maar Kamaci faalde in kansrijke positie door over te schieten.

Verdiende gelijkmaker

Na rust ging de thuisploeg naarstig op zoek naar de gelijkmaker en kreeg daar ook kansen voor. Hendriks stelde Mous op de proef en even later keerde de doelman van FC Oss een inzet van Ketting. Twintig minuten voor tijd kreeg Go Ahead loon na werken toen Dekker - op aangeven van Hendriks - voor de 1-1 zorgde.

Ketting

Even later moesten de bezoekers verder met tien man nadat Van der Sluys zijn tweede gele kaart kreeg. De Deventenaren profiteerde daar optimaal van want een minuut later kwamen de gastheren op voorsprong. Na een scrimmage voor het Osse doel was Ketting attent en bracht de stand daarmee op 2-1. Beide ploegen kregen in het vervolg nog een grote kans, maar het bleef uiteindelijk bij 2-1 en daardoor blijven de punten in De Adelaarshorst.

Go Ahead Eagles - FC Oss 2-1

0-1 Oratmangoen (27)
1-1 Dekker (71)
2-1 Ketting (80)
Arbiter: Van der Eijk
Geel: Hettinga
Rood: Stuy van den Herik (FC Oss/2xgeel/80)
Go Ahead Eagles: Stevens; Suk, Buwalda, Ketting, Schenk, Hettinga; Dekker, Overgoor (Werkhoven/58), Beltrame; Hendriks, Andrade (Langedijk/72).
FC Oss: Mous; Fleuren (Philips/90), Piqué, Nieveld, Van der Sluys; Stuy van de Herik, Kaak (Grotenbreg/83), Kamaci; Van der Venne, Oratmangoen, Van der Biezen.
Bekijk hier de statistieken van Go Ahead Eagles.