Uitblinker Kuwas en matchwinner Vermeij helpen Heracles langs PEC Zwolle

Heracles Almelo heeft de Overijsselse derby tegen PEC Zwolle gewonnen. In het Polman Stadion won de thuisploeg met 2-1. De winnende treffer kwam van Vincent Vermeij.
In de beginfase waren er voor beide ploegen geen echte kansen. Parzyszek kreeg een schietkans, maar miste de bal. Na twintig minuten was Kuwas erg dichtbij, maar zijn inzet kwam via de lat terug het veld in. Aan de andere kant schoot Namli maar net naast. Pröpper en Ehizibue waren daarna gevaarlijk bij hoekschoppen, maar scoorden niet.

Heracles op voorsprong

Kuwas schoot even later bijna ineens binnen uit een hoekschop, Boer tikte zijn bal echter op de lat. Kort voor rust was het wel raak. Kuwas vond Peterson en die kopte de 1-0 binnen. Kuwas raakte even later voor het derde keer het aluminium. Dit keer schoot hij een hoekschop op de paal. Direct erna was het rust: 1-0.

Parzyszek maakt gelijk

Al vroeg in de tweede helft was er een kans voor Kuwas. Boer tikte zijn schot over de lat. Aan de andere kant werd het 1-1. Namli vond Parzyszek met een steekpass en de spits schoot in de korte hoek raak: 1-1.

Nieuwe voorsprong Heracles

Na ruim een uur was er opnieuw de voorsprong voor de thuisploeg. De bal kwam via Peterson bij Vermeij en die kon de 2-1 binnenschieten. Aan de andere kant moest Castro met zijn benen redding brengen op een schot van Mokhtar en kort daarna waren er een paar schietkansen voor Zwolle in een aanval, maar de bal ging er niet in.

Kansen in slotfase

Aan de andere kant probeerde invaller Darri het, maar zijn schot ging langs de kruising. Castro ving in de slotfase een kopbal van Parzyszek en aan de andere kant brachten Boer en Sandler redding op een inzet van Kuwas. Het bleef echter bij 2-1 in Almelo. Het is voor PEC Zwolle alweer de zesde nederlaag in de laatste zeven duels. Voor Heracles was het de achtste thuiszege.

Heracles Almelo - PEC Zwolle 2-1

1-0 Peterson (42)
1-1 Parzyszek (49)
2-1 Vermeij (62)
Arbiter: Nijhuis
Geel: geen
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Droste, Pröpper, Baas; Van Ooijen, Jakubiak, Monteiro; Kuwas, Vermeij (Gladon/87), Peterson (Darri/73).
PEC Zwolle: Boer; Ehizibue (Ondaan/79), Sandler, Freire (Ligeon/73), Van Polen; Thomas, Saymak, Dekker; Namli, Parzyszek, Mokhtar (Menig/82).
Bekijk de statistieken van Heracles en Zwolle na hun onderlinge duel.