PEC Zwolle mist veel kansen en speelt in eigen huis gelijk tegen VVV-Venlo

PEC Zwolle heeft vanmiddag het thuisduel tegen VVV-Venlo gelijkgespeeld. De thuisploeg kreeg vooral in de eerste helft veel kansen, maar zag VVV op voorsprong komen. Saymak zorgde voor de 1-1 en dat was ook de eindstand.
Zwolle begon sterk aan het duel en kreeg al snel een goede kans via Youness Mokhtar, maar hij schoot naast. Mustafa Saymak kon even later net niet bij een fraaie pass van Ryan Thomas. Piotr Parzyszek miste de bal daarna net bij een voorzet en daarna was het vooral Younes Namli die gevaarlijk was. Hij maakte enkele fraaie acties, maar had het vizier niet op scherp en dus was het, ondanks de kansen, 0-0 bij rust.
Direct na rust was het spelbeeld hetzelfde. Parzyszek en Thomas kregen kansen, maar wisten opnieuw niet te scoren. Aan de andere kant moest Boer redding brengen op een kopbal van Johnatan Opoku. Diezelfde Opoku schoot daarna op de paal en even later was het raak voor VVV. Vito van Crooij schoot een vrije trap fraai binnen: 0-1. Een paar minuten later was het alweer gelijk. Mokhtar vond Saymak en die kopte de gelijkmaker binnen. Het was zijn tiende van het seizoen. Zwolle ging nog wel op zoek naar de winnende, maar die kwam er niet.

PEC Zwolle - VVV-Venlo 1-1

0-1 Van Crooij (68)
1-1 Saymak (73)
Arbiter: Manschot
Geel: Ehizibue, Promes, Post, Dekker, Rutten, Van Crooij, Mokhtar
PEC Zwolle: Boer; Ehizibue, Sandler, Dekker, Van Polen; Thomas, Saymak, Bakker; Namli, Parzyszek (Menig/83), Mokhtar (Ondaan/90).
VVV-Venlo: Unnerstall; Rutten, Promes, Röseler, Janssen; Opoku, Post, Leemans (Janse/81); Van Crooij, Thy, Castelen (Labylle/90+2).
Bekijk hier de statistieken van PEC Zwolle na het duel tegen VVV.