WHC wipt Excelsior'31 uit beker, DETO verrast Sparta Nijkerk

Excelsior uitgeschakeld in de beker
Excelsior uitgeschakeld in de beker © Excelsior31.nl
In de achtste finales van de districtsbeker waren er vanavond enkele verrassingen. Zo werd Excelsior'31 uitgeschakeld en won DETO bij hoofdklasser Sparta Nijkerk. Hieronder een overzicht van de Overijsselse clubs.
Excelsior'31 leek bij eersteklasser WHC op weg naar de volgende ronde. Hielke Penterman bracht de ploeg twintig minuten voor het einde op voorsprong en WHC moest ook nog eens met tien man verder. Jasper van der Stouw maakte kort voor het einde echter toch gelijk en dus moest strafschoppen de beslissing brengen. Daarin was de thuisploeg beter.

Berkum wint bij Heino

Berkum won bij Heino met 1-3. Hoeseb Yakob en Mark Bloemendaal zorgden voor 0-2. Luc Fakkert deed een kwartier voor het einde iets terug, maar in de 88e minuut zorgde Chris van der Meulen voor de beslissing. Diezelfde Van der Meulen miste in het begin van het duel nog een strafschop.

DETO verrast Sparta Nijkerk

Eersteklasser DETO verraste Sparta Nijkerk uit de hoofdklasse. In Nijkerk werd het 0-1. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel al vroeg en kwam van Kevin Peppels. Na rust kreeg Frank Smit dé kans op de 0-2, maar hij miste een strafschop.

Bon Boys uitgeschakeld

Tweedeklasser Bon Boys werd uitgeschakeld. MASV uit de 3e klasse bleek te sterk. Tayfun Hazir zette de ploeg uit Haaksbergen nog wel op voorsprong, maar kort voor rust werd het 1-2. Na ruim een uur was de marge twee: 1-3. Vlak voor het einde maakte Wessel Witbreuk nog wel de 2-3, maar verder kwam Bon Boys niet.

Achtklapper Staphorst

In Noord was er een makkelijke avond voor Staphorst. Tegen tweedeklasser BCV werd het 8-1. William de Boer maakte er drie, Martijn Brakke twee en Mike Reuvers, Lars Heuvelman en Rob Mijnheer scoorden een keer.