nieuws

Go Ahead Eagles sluit roerige week af met knappe zege bij koploper Jong Ajax

In de Jupiler League heeft Go Ahead Eagles voor een verrassing gezorgd door een knappe zege te boeken bij koploper Jong Ajax. De Deventenaren wonnen op sportpark De Toekomst met 0-2 en bezorgen zichzelf daarmee een succesje na een roerige week.
De koploper had het meeste balbezit in de openingsfase, maar de eerste kansen waren voor de Deventenaren. Langedijk zorgde halverwege de eerste helft voor het eerste wapenfeit en even later kopte Buwalda via Viergever op de lat.

Stevens keert strafschop

Na een half uur was de grootste kans echter voor Jong Ajax. Flemming mocht na een overtreding van Buwalda in de zestien aanleggen voor een strafschop, maar Stevens wist de inzet van de middenvelder knap te keren.  Direct daarna kreeg Go Ahead twee grote kansen op de openingstreffer via Beltrame. De aanvaller vond eerst doelman van Bladeren op zijn weg en even later schoot hij in het zijnet. 

Ketting kopt Go Ahead op voorsprong

Ook na de rust deed Go Ahead Eagles niets onder voor de koploper en dat betaalde zich na ruim een uur spelen uit in de 0-1. Beltrame legde panklaar op het hoofd van Ketting, die bij de eerste paal binnen kopte. Jong Ajax ging daarna op zoek naar de gelijkmaker en was dichtbij via Bijleveld. Via de counter konden de bezoekers het duel in het slot gooien, maar invaller Nemane schoot in kansrijke posititie net naast.

Langedijk beslist duel

Vlak voor tijd kreeg Jong Ajax-middenvelder Matusiwa rood toen hij de doorgebroken Langedijk onderuit haalde. De aanvaller ging zelf achter elf meter staan en schoot feilloos de 0-2 tegen de touwen. Daar bleef het ook bij en daardoor boekt Go Ahead Eagles een knappe overwinning bij de koploper. 

Jong Ajax - Go Ahead Eagles 0-2

0-1 Ketting (63)
0-2 Langedijk (strafschop/86)
Arbiter: Van Herk
Geel: Matusiwa, Ketting
Rood: Matusiwa (Jong Ajax/85)
Bijz: Stevens keert strafschop van Flemming (Jong Ajax/30)
Jong Ajax: Van Bladeren, Lartey Sanniez (Dekker/76), Doekhi, Viergever (Bakker/61), Bergsma; Matusiwa, Bijleveld, Flemming; Lang (De Wit/61), Sierhuis, Johnsen.
Go Ahead Eagles: Stevens; Buwalda, Ketting, Schenk, Hettinga; Stans, Suk, Overgoor (Dekker/87); Beltrame (Nemane/78), Werkhoven, Langedijk.
Bekijk hier de statistieken van Go Ahead Eagles.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.