FC Twente schiet weinig op met punt in degradatieduel tegen Willem II

FC Twente heeft vanavond het cruciale duel tegen Willem II gelijkgespeeld. In De Grolsch Veste kwam de thuisploeg twee keer op achterstand, maar twee keer kwam het terug. Het werd dus 2-2 en daar schiet Twente weinig mee op in de strijd tegen degradatie.
De eerste grote kans was al vroeg voor de bezoekers. Rienstra tikte de bal echter naast. Aan de andere kant raakte Jensen de paal. De eerste treffer was voor Willem II. Na een scrimmage schoot Tsimikas via de paal en rug van Drommel binnen.

Gelijkmaker Lam

Na een kwart wedstrijd stoomde Lam aan de rechterkant op en zette strak voor, maar vond niemand. Aan de andere kant dacht Rienstra de 0-2 te maken, maar die treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Na ruim een half uur was er opnieuw een tegenvaller voor Twente. Holla moest geblesseerd naar de kant en werd vervangen door Van der Heyden. Kort voor rust werd het gelijk. Lam kopte binnen uit een vrije trap van Maher en 1-1 was ook de ruststand.

Nieuwe voorsprong Willem II

Vroeg in de tweede helft was er een goede kans voor Tsimikas, maar hij schoot hard voorlangs. Aan de andere kant werd een inzet van Jensen geblokt. Maher schoot wild naast na een fraaie actie en even later was het opnieuw raak voor de Tilburgers. Sol nam de bal fraai aan en schoot door de benen van Drommel de 1-2 binnen.

Opnieuw gelijk

Twente moest dus opnieuw op zoek naar de gelijkmaker en vond die. Door een treffer van Bijen uit een hoekschop werd het 2-2. Daar bleef het bij en dus schiet Twente weinig op in de degradatiestrijd. Het verschil met Willem II blijft acht punten en dus lijken de play-offs onvermijdelijk voor de Enschedeërs.

FC Twente - Willem II 2-2

0-1 Tsimikas (14)