nieuws

De nieuwe Eredivisie-bal is er: 'Dacht eerst dat het een bal voor vrouwen was'

Johnny de Mol heeft vanmiddag de nieuwe Eredivisie-bal voor komend seizoen gepresenteerd in het Mac3Park stadion van PEC Zwolle.
"Zelf kan ik niet zo goed tekenen, dus deze kinderen hielpen daar goed bij", sprak Johnny de Mol. Hij benadrukt het feit dat niet alleen hij de ontwerper is maar dat juist de kinderen een erg belangrijke rol spelen.
"Deze elf kinderen vertegenwoordigen alle kinderen in heel Nederland. Ze komen uit alle hoeken van Nederland en hebben allemaal totaal verschillende achtergronden."

'Precies wat ik gehoopt had'

Bij het ontwerp van de bal is aan alles gedacht: "De bal is oranje. Oranje verenigt en staat voor Nederland. De kinderen vinden dat voetbal van én voor iedereen is."
De kinderen mochten zelf teksten schrijven voor op de bal: "Ik heb op de bal geschreven dat ik het belangrijk vind dat iedereen kan spelen. Ook als iemand een handicap heeft", zegt één van de kinderen.
De kinderen zijn erg blij nu ze de bal in handen hebben: "Het is precies wat ik gehoopt had." 

'Bal voor vrouwen'

"Ik dacht eerst dat het een bal voor vrouwen was", aldus PEC Zwolle speler én clubtopscorer Mustafa Saymak. "Nu ik de bal heb aangeraakt en gevoeld, vind ik het echt een topbal."
Veel doelmannen vinden nieuwe ballen te glad, maar PEC-doelman Mike Hauptmeijer is tevreden: "Ik heb nog geen blundertjes gemaakt, hij voelt goed."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.