nieuws

Inktzwarte avond voor FC Twente: zowel Sparta als Roda JC verliest niet

Een desastreuze avond voor FC Twente. Nadat de Enschedeërs dinsdagavond zelf met 2-0 wisten te winnen van PEC Zwolle en de hoop op het voorkomen van rechtstreekse degradatie weer ietwat was wedergekeerd, pakte de concurrentie woensdagavond eveneens cruciale punten.
Roda JC speelde in eigen huis met 2-2 gelijk tegen landskampioen PSV. De thuisploeg opende na iets minder dan een half uur de score via Vansteenkiste. Luttele seconden later stond het alweer gelijk, toen Lozano succesvol op doel vuurde. PSV was heer en meester, maar het was Roda JC dat via Gustafson de leiding nam: 2-1. Het slotakkoord was echter voor Jorrit Hendrix, die met een prachtgoal verantwoordelijk was voor de 2-2.

Sparta

Tot overmaat van ramp boekte ook nummer zeventien Sparta een resultaat. Op het eigen Kasteel wisten de Rotterdammers met 2-1 te zegevieren over NAC Breda, dat ook nog niet veilig is. Sparta opende de score, maar Sadiq schoot de Bredanaars weer op gelijke hoogte. Een winnaar kwam er wél. Spierings schoot het duel vlak voor tijd in het slot, 2-1.

Vier punten

Met nog twee duels voor de boeg bedraagt de achterstand op zowel Sparta als Roda JC vier punten. FC Twente gaat zondag 29 april op bezoek bij Vitesse. Roda JC reist dan af naar Venlo, waar VVV-Venlo de tegenstander is. Sparta neemt het in De Kuip op tegen Feyenoord.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.