Enorme dreun FC Twente Vrouwen: Ajax pakt in extremis winst, vrouwen PEC gelijk tegen PSV

FC Twente Vrouwen heeft een flinke klap gehad in de strijd om het kampioenschap. Op bezoek bij titelconcurrent Ajax Vrouwen werd er in blessuretijd met 3-2 verloren. PEC Zwolle Vrouwen kwam ook in actie, zij speelden met 3-3 gelijk tegen PSV Vrouwen.
FC Twente Vrouwen kwam in de eerste helft totaal niet uit de verf. De Ajacieden kwamen na iets meer dan twintig minuten spelen dan ook geheel terecht op voorsprong. Een hoekschop werd niet goed verdedigd door FC Twente Vrouwen waarna Merel van Dongen de 1-0 binnen schoot vanaf de rand van het strafschopgebied.

Tweede helft

Na de rust ging de ploeg van trainer Tommy Stroot op zoek naar de gelijkmaker, maar mocht het van geluk spreken dat de Amsterdammers niet op 2-0 kwamen. Tot twee keer toe werd een Ajax-inzet ternauwernood van de lijn gehaald. Desondanks was het wél FC Twente Vrouwen dat het eerst scoorde in de tweede helft. Bente Jansen haalde uit vanaf een meter of 25 en trof - door een blunder van doelvrouw Lize Kop - succesvol doel, 1-1.

Domper FC Twente Vrouwen

Het duurde echter slechts enkele minuten voordat Ajax Vrouwen wederom de leiding nam. Inessa Kaagman werkte een voorzet beheerst binnen en schoot zo de 2-1 tegen de touwen. In de 85e minuut deed invalster Jassina Blom wat terug (2-2) en leek FC Twente Vrouwen een punt mee te nemen bij Ajax, maar in extremis kroonde Desiree van Lunteren zich met de 3-2 tot Amsterdam goudhaantje.

PEC Zwolle Vrouwen

De vrouwen van PEC Zwolle schoten uit de startblokken, maar Maxime Bennink moest haar meerdere erkennen in PSV-doelvrouw Angela Christ. Aan de andere kant was het kort hierna wél raak. Uit een razendsnelle counter werkte Nadia Coolen de 0-1 binnen achter Stephanie Bukovec. Dit was tevens de ruststand.

1-2

In het tweede bedrijf gooide de thuisploeg het over een andere boeg. Via topschutster Babiche Roof kwam de ploeg van trainer Wim van der Wal op gelijke hoogte. Het duurde slechts enkele minuten voordat PEC Zwolle Vrouwen wederom in de achtervolging moest: na een uur voetbal schoot Vanity Lewerissa de stand naar 1-2.

Asbroek goud waard

Kirsten Koopmans leek twintig minuten voor tijd met de 1-3 het duel in het slot te gooien, ware het niet dat Roof vrijwel direct hierna wat terug deed. Vanaf de stip tekende ze voor haar tweede treffer en de 2-3, maar hier namen de Zwollenaren geen genoegen mee. Invalster Maud Asbroek bleek uiteindelijk goud waard voor PEC Zwolle Vrouwen door vijf minuten voor tijd de 3-3 eindstand op het scorebord te zetten.
Via deze en deze link zijn de statistieken van de FC Twente- en PEC Zwolle Vrouwen te bekijken na de duels met respectievelijk Ajax en PSV.