SC Genemuiden profiteert met ruime zege van nederlaag Eemdijk

Kavak maakte er vier tegen Zuidvogels
Kavak maakte er vier tegen Zuidvogels © Helmich Lubberts
SC Genemuiden heeft vanmiddag goede zaken gedaan in de hoofdklasse B. De ploeg van trainer Jan van Raalte won zelf simpel van De Zuidvogels met 6-0 en zag koploper Eemdijk verliezen van Berkum.
Al na tien minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Roelof de Jong kopte binnen uit een hoekschop. Na een half uur was Zuidvogels dicht bij de gelijkmaker, maar de bal ging net over. Aan de andere kant kreeg Kavak een kans op de tweede voor Genemuiden en zag doelman Mol redding brengen. Ondanks enkele kansen in de slotfase van de eerste helft was de ruststand 1-0.
Tien minuten na rust was het wel voor de tweede keer raak voor Genemuiden. Kavak maakte zijn 22e van het seizoen. Een paar minuten later was het beslist. Riemens kopte raak uit een hoekschop van Kavak. Laatstgenoemde maakte even later zijn tweede van de middag en weer iets later was zijn hattrick een feit: 5-0. Kort voor het einde maakte hij ook nog zijn vierde en zette de eindstand op 6-0.
Genemuiden heeft nu nog slechts twee punten minder dan Eemdijk en doet nog volop mee in de strijd om de titel.