Staphorst boekt bij Sparta Nijkerk tiende zege van het seizoen

Staphorst wint van Sparta Nijkerk
Staphorst wint van Sparta Nijkerk © Kristian Giesen
Staphorst heeft de tiende zege van het seizoen geboekt in de hoofdklasse B. De ploeg van trainer Jan Vlap won bij Sparta Nijkerk met 3-2.
Al vroeg kon de thuisploeg op voorsprong komen, maar de bal werd net over gekopt. Aan de andere kant schoot Brakke op de doelman. Het was vooral Sparta dat daarna de kansen kreeg. Mulder hield zijn doel echter leeg. Kort voor rust was het tegen de verhouding in Staphorst dat op voorsprong kwam. Uuldriks zorgde voor 0-1. Reuvers kreeg even later ook nog een kans op de tweede, maar scoorde niet en de ruststand was dus 0-1.
Tien minuten na de pauze werd de score verdubbeld. Reuvers vond Brakke en die schoot de 0-2 binnen. Na driekwart wedstrijd werd het echter weer spannend. Jaen Willy Mapinga maakte de 1-2. Een paar minuten voor het einde was het beslist. Kroes scoorde, ook op aangeven van Reuvers, de 1-3. De spanning kwam toch nog even terug door de 2-3 van Van de Wal, maar verder kwam de thuisploeg niet.
Staphorst klimt door de zege naar de zesde plek in de stand van de hoofdklasse.

Sparta Nijkerk - Staphorst 2-3

0-1 Heine Uuldriks (37)
0-2 Martijn Brakke (54)
1-2 Jaen Willy Mapinga (65)
1-3 Remon Kroes (87)
2-3 Donny van de Wal (89)
Bekijk hier de statistieken van Staphorst na het duel bij Sparta Nijkerk.