Invaller Joëlle Smits redt FC Twente Vrouwen met winnende tegen Heerenveen

Joëlle Smits maakte de winnende
Joëlle Smits maakte de winnende © FC Twente Media
FC Twente Vrouwen is vanavond ontsnapt aan nieuw puntenverlies in de titelstrijd. Tegen Heerenveen stond het kort voor het einde nog 1-1, maar door een treffer van invaller Joëlle Smits werd het alsnog 2-1 in Hengelo.
Twente was in de beginfase de sterkste en kreeg enkele kansen, maar keeper Venema hield haar doel schoon. Daarna kwam de Friese ploeg beter in de wedstrijd en ook die ploeg kreeg kansen. Vijf minuten voor rust was Weerden dichtbij, maar opnieuw bracht Venema redding. Aan de andere kant raakte Heerenveen de lat. De ruststand was 0-0.
Na een uur spelen was het raak voor Twente. Cheyenne van den Goorbergh zette de thuisploeg op voorsprong. Twintig minuten later werd het echter gelijk. Fenna Kalma zorgde voor de 1-1. Twente kreeg in de slotfase nog wel enkele kansen op de winnende, maar het leek bij 1-1 te blijven. Een minuut voor het einde was het via Smits dus toch raak. Door de zege blijft het verschil met koploper Ajax twee punten. Die ploeg won bij PSV.

FC Twente - sc Heerenveen 2-1

1-0 Cheyenne van den Goorbergh (58)
1-1 Fenna Kalma (78)
2-1 Joëlle Smits (89)
Bekijk hier de statistieken van FC Twente na het duel van vanavond.