Voetbalsters FC Twente houden titelaspiraties in leven na zege op PSV

Joëlle Smits
Joëlle Smits © FC Twente Media
In de play-offs om de titel heeft FC Twente Vrouwen een belangrijke overwinning geboekt. In Hengelo legde de formatie van Tommy Stroot PSV Vrouwen met 5-2 over de knie.
Beide ploegen speelden fel in de eerste helft en dat leidde tot stevige duels. De bezoekers uit Eindhoven kwamen vijf minuten voor rust op voorsprong. Sara Yuceil zette de 0-1 op het bord. Twente stelde echter snel orde op zaken door twee minuten later voor de gelijkmaker te zorgen. Weerden bracht de stand vlak voor rust weer in evenwicht: 1-1.
Via Joëlle Smits kwam de thuisploeg na rust op voorsprong. De spits kopte de 2-1 binnen en zorgde daarmee alweer voor haar vijfde treffer in de play-offs. Twente rook bloed en kwam binnen het uur op 3-1 dankzij een rake inzet van Renate Jansen. PSV deed even later wat terug en kwam na de aansluitingstreffer van Nadia Coolen op 3-2. De thuisploeg gaf de zege echter niet meer uit handen en wist in het vervolg via Smits en Myrthe Moorrees uit te lopen naar een 5-2 overwinning.

FC Twente Vrouwen - PSV Vrouwen 5-2

0-1 Sara Yuceil (40)
1-1 Ashleigh Weerden (42)
2-1 Joëlle Smits (53)
3-1 Renate Jansen (59)
3-2 Nadia Coolen (64)
4-2 Joëlle Smits (70)
5-2 Myrthe Moorrees (75)
Bekijk hier de statistieken van FC Twente Vrouwen in de play-offs.