PEC Zwolle Vrouwen in play-offs niet opgewassen tegen Heerenveen

PEC Zwolle Vrouwen
PEC Zwolle Vrouwen © Lute Bruinenberg
PEC Zwolle Vrouwen heeft in de play-offs om het landskampioenschap een nederlaag geleden. In Friesland was Heerenveen Vrouwen met 3-0 te sterk voor de Zwolse dames.
De ploeg van Wim van der Wal had het meeste balbezit in de eerste helft en kreeg ook de eerste mogelijkheid via Babiche Roof, maar haar inzet ging rakelings over. Heerenveen kwam vijf minuten voor rust op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Tiny Hoekstra.
Ook na rust zorgde Roof voor het meeste gevaar aan Zwolse zijde, maar de aanvaller had pech in de afronding. Na ruim een uur werd de marge door Heerenveen verdubbeld dankzij een rake kopbal van Fenna Kalma. Daarmee was het verzet van PEC gebroken en wist de thuisploeg zeven minuten voor tijd nog de 3-0 aan te tekenen via Dana Philippo.

Heerenveen Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen 3-0

1-0 Tiny Hoekstra (40)
2-0 Fenna Kalma (62)
3-0 Dana Philippo (83)
Bekijk hier de statistieken van PEC Zwolle Vrouwen in de play-offs.