Triatlete Rachel Klamer geeft op bij World Series in Yokohoma

Rachel Klamer
Rachel Klamer © Pro Shots
Triatlete Rachel Klamer heeft opgegeven in de derde wedstrijd uit de World Triathlon Series in het Japanse Yokohama. De Beuningse, die in maart nog de eerste race uit de cyclus in Abu Dhabi won, stapte uit bij het lopen.
Ze was toen al kansloos voor een hoge klassering. In de ranking van het WK-klassement zakte ze van de tweede naar de achtste plaats.
De wedstrijd in Yokohama was de eerste uit het kwalificatietraject voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Klamer wil daar weer meedoen. Ze eindigde in Rio 2016 als tiende.
Haar uitvalbeurt in Yokohama betekent dat ze de nieuwe olympische cyclus zonder punten begint. De zege in Yokohama ging naar Flora Duffy uit Bermuda. De regerend wereldkampioene legde de olympische afstand (1,5 km zwemmen - 40 km fietsen - 10 km hardlopen) af in 1.53.25. Bij de mannen won de Spanjaard Mario Mola in 1.44.59.