Landstede Basketbal zakt door het ijs en geeft ruime voorsprong weg tegen ZZ Leiden

Landstede Basketbal - ZZ Leiden
Landstede Basketbal - ZZ Leiden © Kristian Giesen
De basketballers van Landstede zijn flink door het ijs gezakt in de halve finale van de play-offs. Ondanks een extreem ruime voorsprong werd er in Zwolle alsnog verloren van ZZ Leiden: 73-78.
Landstede schoot uit de startblokken en leidde na het eerste kwart de dans met 19-14. De thuisploeg trok deze lijn vervolgens door en breidde de voorsprong zelfs uit. Tijdens de rust stond het 44-29 in het voordeel van Landstede. Na het derde kwart was het gat nog steeds vijftien punten: 66-51.

Miraculeuze comeback

Hierna startte Leiden aan een miraculeuze comeback. De bezoekers knokten zich terug in het duel en het geloof bij Landstede zakte volledig weg. En dit leidde er uiteindelijk toe dat Leiden ondanks een achterstand van vijftien punten (!) alsnog met de winst aan de haal ging: 73-78.

Bijna uitgeschakeld

In de best-of-seven-serie staat Landstede Basketbal nu met 3-0 achter. Alleen vier overwinningen op een rij kunnen de ploeg uit Zwolle nog aan een finaleplek helpen. Dinsdag is de vierde wedstrijd in Leiden. Als Landstede dan opnieuw verliest, is het uitgeschakeld in de strijd om het landskampioenschap.