nieuws

Programma: Veel spanning in laatste speelronde amateurvoetbal, OZ&PC strijdt om eredivisieplek

Programma deze week
Programma deze week © RTV Oost
Een spannend weekend staat er voor de deur. Voor veel clubs valt er in de laatste speelronde van het amateurvoetbal een beslissing. Zeven Overijsselse kampioenen kunnen er nog bijkomen. Ook voor de waterpoloheren van OZ&PC is er spanning. Die ploeg strijdt om een plek in de eredivisie. Hieronder een overzicht van het programma van deze week.

Betaald voetbal

HHC Hardenberg verdedigt zaterdag in de laatste speelronde de derde plek in de 2e divisie. Daarnaast heeft de ploeg nog een minimale kans op de derde periode. TEC is zaterdag de laatste tegenstander van het seizoen.

Amateurvoetbal

In de zaterdaghoofdklasse is het nog ongemeen spannend. Drie clubs maken nog kans op de titel op de laatste speeldag. Eemdijk heeft de beste papieren, maar ook Berkum en SC Genemuiden maken nog kans op het kampioenschap. De twee Overijsselse clubs staan in Zwolle tegenover elkaar. Berkum staat gelijk met Eemdijk, maar die ploeg heeft een beter doelsaldo. Genemuiden heeft twee punten minder en een beter doelsaldo dan Eemdijk.
HSC'21 en Quick'20 strijden ook op de laatste speeldag in de 3e divisie nog om geen nacompetitie te hoeven spelen. Beide ploegen hebben 35 punten, maar Quick heeft een minder doelsaldo en staat daardoor op plek 15, die plek betekent nacompetitie, de 14e plek van HSC niet. De kans bestaat ook nog dat beide ploegen zich zondag direct veilig spelen. Ze moeten dan winnen en concurrent HBS moet verliezen van Westlandia. HSC ontvangt Dongen, Quick speelt tegen OFC.
In het lagere amateurvoetbal kunnen er nog zeven Overijsselse kampioen bijkomen. Op zaterdag heeft SVZW aan een punt genoeg om na twee jaar weer terug te keren in de hoofdklasse. Enter Vooruit of Den Ham pakt de titel in de 2e klasse H en in de 3e klasse D Noord maken SC Lutten en Hardenberg'85 nog kans op het kampioenschap.
Op zondag krijgt Barbaros een kans om de titel nu wél te pakken in de 3e klasse A, iets dat zondag niet lukte tegen concurrent FC Suryoye. Die ploeg hoopt te profiteren van een nieuwe misstap van de Hengelose club. In de 3e klasse C Noord pakte Dalfsen afgelopen zondag de koppositie en komende zondag kan het dus te titel pakken. In de 4e klasse E Noord heeft VENO aan een punt genoeg en in de 4e klasse H moet DAVO hopen op puntenverlies van Activia.

Vrouwenvoetbal

De vrouwen van FC Twente spelen zondag de laatste wedstrijd van het seizoen. Gisteren zag het Ajax in Hengelo kampioen worden en dus gaat het laatste duel nergens meer om. Twente is al zeker van de tweede plek. PEC Zwolle speelde gisteren al de laatste wedstrijd van het seizoen en gaat waarschijnlijk als vierde eindigen.

Softbal

De softbalsters van Tex Town Tigers spelen zaterdag de dubbele confrontatie tegen DSS. De Enschedese club staat na 14 wedstrijden op de derde plek. DSS heeft twee punten minder en staat vijfde.

Tennis

Komend weekend begint voor de tennissers van Salland de competitie in de eredivisie. In de eerste speelronde, op zaterdag, is de ploeg nog vrij, maar zondag speelt het in eigen huis tegen Zandvoort.

Waterpolo

Terwijl de heren van UZSC en AZC strijden om de landstitel, doet OZ&PC uit een gooi naar een plek in de eredivisie. De nummer twee van de 1e klasse strijdt met eredivisionist De Ham in een best-of-3. Vrijdag is de eerste wedstrijd in Wormerveer, zaterdag de tweede in Oldenzaal. Als er dan nog geen winnaar is, wordt de derde wedstrijd zondag gespeeld.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.