nieuws

PEC Zwolle verliest rechtszaak van ex-kledingsponsor Robey Sportswear

Robey was vorig seizoen nog kledingsponsor van PEC Zwolle
Robey was vorig seizoen nog kledingsponsor van PEC Zwolle © Pro Shots
PEC Zwolle moet nog ruim 75.000 betalen aan voormalig kledingsponsor Robey Sportswear. De club heeft geen recht op de bijna vier ton sponsorgeld, die het van het Rotterdamse kledingbedrijf eiste. Dat heeft de rechtbank in Zwolle bepaald.
PEC Zwolle sloot in 2015 twee overeenkomsten met Dressed4Sports BV: een licentieovereenkomst om het merk Robey te mogen gebruiken en een sponsorovereenkomst, beide voor de duur van vier jaar.

Failliet

Ongeveer een jaar later ging Dressed4Sports failliet. De licentieovereenkomst werd daarna overgedragen aan het nieuw opgerichte Robey Sportswear. PEC Zwolle ging ervan uit dat ook de sponsorovereenkomst zou worden overgenomen. Ten onrechte, zo oordeelt de rechtbank.
Bij PEC Zwolle ontstaat er tijdens het seizoen 2016/17 onvrede over de diensten van Robey: er wordt te weinig kleding geleverd of juist kleding die niet besteld is: zo krijgt de club bedrukte shirts voor jeugdteams, terwijl onbedrukte shirts waren besteld.

Verrekenen

PEC Zwolle zelf houdt zich niet aan de afgesproken hoeveelheden die in het contract zijn vermeld: er wordt meer kleding voor eigen spelers besteld en juist minder kleding voor de merchandising. De Zwolse club meende dat te kunnen verrekenen met elkaar, maar daar ging Robey niet mee akkoord.
Eind 2016 liet Robey weten dat de samenwerking met ingang van het seizoen 2017/18 zou worden stopgezet. Beide partijen werden het niet eens over de afwikkeling van het contract, waarna het kledingbedrijf naar de rechter stapte. Die heeft Robey Sportswear nu op alle punten in het gelijk gesteld. 

Craft

Sinds dit seizoen is Craft de kledingsponsor van PEC Zwolle. Dat bedrijf betaalt minder dan Robey zou doen. De schadevergoeding die PEC Zwolle daarvoor eiste is ook afgewezen.
PEC Zwolle overweegt in hoger beroep te gaan, laat de club in een reactie weten: "Komend weekend worden de stukken door de advocaat en de club uitvoerig doorgenomen, waarna er eventuele vervolgstappen worden gezet", aldus voorzitter Adriaan Visser.

Voorzieningen getroffen

Visser: "Zoals in een eerder stadium reeds gemeld, heeft de club voorzieningen getroffen. Dit houdt in dat er binnen de financiële huishouding van de club rekening is gehouden met elke mogelijke uitspraak door de rechtbank."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.