Berkum en Genemuiden grijpen naast titel, Zwolse ploeg wel naar nacompetitie

Berkum en SC Genemuiden hebben vanmiddag naast de titel gegrepen in de hoofdklasse B. Beiden waren in hun onderlinge duel afhankelijk van puntenverlies van koploper Eemdijk, maar dat kwam er niet en dus werd die ploeg kampioen. Het duel in Zwolle eindigde in 1-1. Daardoor eindigt Berkum als tweede en mag het zich gaan opmaken voor de nacompetitie om alsnog te promoveren naar de 3e divisie.
De eerste grote kans was voor Genemuiden, maar de inzet van Muis werd van de lijn gehaald. Na een kwart wedstrijd had de ploeg alsnog op voorsprong moeten komen. Kavak mocht aanleggen vanaf de stip, maar zag doelman Van Hoof redding brengen. Even later kwam er slechts nieuws vanuit Urk. Eemdijk kwam daar op voorsprong en lag daarmee op titelkoers. Berkum werd gevaarlijker en zag een inzet van de lijn worden gehaald. Gescoord werd er echter niet in de eerste helft.
Ook in het begin van de tweede helft waren er kansen voor beide ploegen. De grootste was na een uur voor Van Brummen, maar Flier hield zijn inzet net voor de lijn uit het doel. Aan de andere kant was Van Hoof alert bij een goede kans voor Kavak. Een paar minuten voor het einde werd het 1-0. Kok zette Berkum op voorsprong. Even later maakte Van der Kolk nog gelijk, maar verder kwam Genemuiden niet en dus is er nog een promotiemogelijkheid voor Berkum.
De ploeg die vorig jaar nog kampioen werd in de 1e klasse, neemt de periode van Eemdijk over en kan dus via de nacompetitie alsnog naar de 3e divisie. Genemuiden eindigt als derde en voor die ploeg zit het seizoen erop.

Berkum - SC Genemuiden 1-1

1-0 Youp Kok (83)
1-1 Anne van der Kolk (90)
Bijzonderheid: Kavak (Genemuiden) mist strafschop (21)
Bekijk hier de statistieken van Berkum en Genemuiden na het duel van vanmiddag.