Staphorst zorgt met late overwinning voor degradatie De Zuidvogels

Staphorst - De Zuidvogels
Staphorst - De Zuidvogels © Kristian Giesen
Staphorst heeft de competitie in de hoofdklasse B afgesloten met een overwinning. Op eigen veld werd het 3-2 tegen De Zuidvogels, dat daardoor degradeert naar de eerste klasse.
Staphorst kwam op sportpark Het Noorderslag na twintig minuten op 1-0 door een eigen doelpunt van de bezoekers. Die voorsprong werd snel ongedaan gemaakt door De Zuidvogels, want Wouter van de Berg maakte snel weer gelijk: 1-1. Het ging op en neer in de eerste helft en via Dennis Rosink kwam de thuisploeg acht minuten voor rust weer op voorsprong. Echter, de gasten kwamen wederom langszij via opnieuw Van de Berg, die op slag van rust voor de 2-2 zorgde.
Na rust bleef het lang spannend in Staphorst en leek het duel af te stevenen op een gelijkspel. Daar dacht Mike Reuvers anders over, want in de slotminuut schonk hij de thuisploeg alsnog de overwinning: 3-2. Daardoor besluit Staphorst de competitie als vijfde en degradeert De Zuidvogels naar de eerste klasse.

Staphorst - De Zuidvogels 3-2