SVZW kroont zich tot kampioen dankzij eenvoudige zege bij Hierden

SVZW heeft zich op de laatste speeldag in de eerste klasse D niet laten verrassen. De club uit Wierden had op bezoek bij Hierden aan een punt genoeg om de titel op te eisen en slaagde ruimschoots in die opzet. De formatie van Philip Agteres won ruim met 1-4.
Na de zege van vorige week tegen DETO en het puntenverlies van medekoploper Flevo Boys had SVZW zaterdag genoeg aan een gelijkspel. De Wierdenaren lieten niets aan het toeval over en kwamen na ruim een kwartier op voosprong via Tim Pothast, die met een vrije trap fraai de 0-1 binnen krulde.
Vlak na rust kon het kampioenschap de bezoekers niet meer ontgaan toen Ferdi ter Avest de 0-2 binnen schoot. Vlak daarna deed Hierden toch wat terug via Brian Klaasen (1-2), maar verder kwam de thuisploeg niet. In de laatste tien minuten gooiden Deniz Sahbaz en Karlo Borghuis het duel op slot en daardoor promoveert SVZW na twee seizoenen naar de hoofdklasse.