FC Twente Vrouwen sluit seizoen af met overwinning in Friesland

Joëlle Smits
Joëlle Smits © FC Twente Media
FC Twente Vrouwen heeft het seizoen afgesloten met een overwinning. In Friesland was de ploeg van Tommy Stroot in de laatste wedstrijd van de play-offs met 3-4 te sterk voor Heerenveen Vrouwen.
De thuisploeg kwam het best uit de startblokken en dat leidde snel in de 1-0 van Tiny Hoekstra. Twintig minuten later kwamen de bezoekers langszij via Joëlle Smits, maar vlak daarna zat Heerenveen weer aan de goede kant van de score toen Fenna Kalma vanaf de stip de 2-1 binnen schoot.
Na rust stelde FC Twente Vrouwen orde op zaken door snel voor de gelijkmaker te zorgen via Sabine Ellouzi, 2-2. Myrthe Moorress zette de Enschedeërs voor het eerst op voorsprong een kwartier voor tijd en vijf minuten later bracht Smits - via een strafschop - de stand op 2-4. Dayna Schra maakte in de slotminuut nog de aansluitingstreffer, maar de zege van Twente kwam niet meer in gevaar.

Heerenveen Vrouwen - FC Twente Vrouwen 3-4

1-0 Tiny Hoekstra (5)
1-1 Joëlle Smits (26)
2-1 Fenna Kalma (30/strafschop)
2-2 Sabine Ellouzi (47)
2-3 Myrthe Moorrees (76)
2-4 Joëlle Smits (81/strafschop)
3-4 Dayna Schra (90)
Bekijk hier de statistieken van FC Twente in de play-offs.