nieuws

Nederlands vrouwenelftal boekt in blessuretijd belangrijke zege op Slowakije

Het Nederlands vrouwenelftal heeft op het nippertje gewonnen van Slowakije in de WK-kwalificatie. In blessuretijd maakte Lieke Martens de 1-0 en daardoor is het WK erg dichtbij.
Eigenlijk zou er geen basisplaats zijn voor de Overijsselse speelsters en die van FC Twente, maar door een blessure van Daniëlle van de Donk mocht Jill Roord uit Oldenzaal toch in de basis beginnen. Oranje reeg de kansen aaneen, maar kwam niet tot scoren. Kort voor het einde mochten Ellen Jansen en Renate Jansen van Twente nog invallen, maar ook zij wisten het net niet te vinden. Het leek bij 0-0 te blijven, maar door een fraaie treffer van Martens in blessuretijd werd het toch een zege.

Stand

Door de zege blijft de voorsprong op Noorwegen, dat vanavond won van Ierland, vier punten. Nederland staat op 19 punten uit 7 duels en Noorwegen heeft er 15. Die ploeg speelde een wedstrijd minder. Alleen de groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het WK van volgend jaar in Frankrijk. De beste vier (van zeven) nummers twee spelen play-offs.

Programma

Op 4 september staan Noorwegen en Nederland tegenover elkaar en heeft Oranje aan een punt genoeg om zich te plaatsen. Mogelijk is al eerder zeker van het WK als Noorwegen op 31 augustus verliest van Slowakije.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.