nieuws

Arno Leppink zonder club na terugtrekken SC Enschede: "Totaal geen rekening mee gehouden"

Arno Leppink zou komend seizoen de trainer van SC Enschede worden, maar deze week was er ineens het nieuws dat de club het eerste zondagelftal heeft teruggetrokken voor komend seizoen omdat het niet genoeg spelers heeft.
"Met dit scenario had ik totaal geen rekening gehouden", zegt hij in een reactie op Radio Oost. Speler maken volgens de oefenmeester, zelfs op dat niveau, financiële keuzes en stappen makkelijk over naar een andere vereniging. "Ik denk dat we daar niet meer moeilijk over hoeven te doen. Ik denk dat dat zeker waar is. Dat zijn voor clubs vaan noodscenario's om te overleven. Als ze één keer begonnen zijn, kunnen ze niet meer terug en dan heb je een probleem.

Bij elkaar blijven

Leppink tekende in de winterstop al voor komend seizoen bij SC Enschede en zag het nieuws niet aankomen. "Er waren vier spelers die aangaven dat ze naar een andere club gingen. Dat had te maken met sportieve ambities. En voor de rest zou het bij elkaar blijven."

Vrienden

"Waar ik me het meest aan stoor is dat de jongens zeggen dat ze met hun vrienden willen voetballen. Ze hebben jarenlang nooit naar die vrienden omgekeken en als er een club belt zijn ze direct weg. Dat zegt wel iets over hoe de situatie bij de clubs is", aldus de oefenmeester die inmiddels alweer nieuwe aanbiedingen heeft gekregen. In de audio het hele gesprek.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.