Van Marwijk pakt eerste punt op WK, maar baalt: "We hadden kunnen winnen"

Bert van Marwijk
Bert van Marwijk © Pro Shots
Bondscoach Bert van Marwijk van Australië heeft donderdag het eerste punt op het WK voetbal gepakt. Toch is de Deventenaar na de 1-1 tegen Denemarken een tikkeltje teleurgesteld.
"We hebben zeer goed gespeeld", verklaarde hij. "En dat tegen de nummer twaalf van de wereldranglijst. We hebben niet verloren, dat is goed. Maar we hadden kunnen winnen. Dat hadden we uiteraard liever gezien."

Gelijkmaker uit strafschop

Denemarken kwam al na zeven minuten op voorsprong door oud-Ajacied Christian Eriksen. Nog voor de rust maakte Mile Jedinak uit een strafschop gelijk. Bij Australië speelde voormalig PEC Zwolle-speler Trent Sainsbury de hele wedstrijd.

Nog niet kansloos

Met een punt uit twee wedstrijden zijn de Australiërs nog niet geheel kansloos om de achtste finales te bereiken. Ze spelen in de groepsfase nog tegen Peru. Australië verloor in het eerste duel van Frankrijk.