nieuws

TransferProat: 'Schenk wil onder contract bij Sparta uit na belletje FC Twente'

Xandro Schenk
Xandro Schenk © Pro Shots
Sparta Rotterdam liet gisteren weten dat het Xandro Schenk had binnengehaald. Het is echter nog onduidelijk of de verdediger, die de afgelopen jaren het shirt van Go Ahead Eagles droeg, daar ook gaat spelen. Volgens RTV Rijnmond wil hij onder het contract uit omdat hij een belletje van FC Twente kreeg.
"Wij hebben gisteren alle puntjes op de i gezet met betrekking tot zijn contract, iedereen was blij, die jongen zelf ook, totdat FC Twente belde met Xandro's vader en hem een aanbieding deed die veel hoger is dan onze aanbieding", aldus technisch manager Henk van Stee van Sparta.

Kop gek gemaakt

Schenk kwam vanochtend niet opdagen in Rotterdam: "Zijn kop is gek gemaakt door FC Twente. Wij hebben gebeld met FC Twente en gevraagd waar ze mee bezig zijn, dit kunnen ze niet maken. Ze hebben achter de rug van de agenten van Schenk zijn vader benaderd", zegt Van Stee.

Boos op FC Twente

Schenk tekende nog geen contract bij Sparta, maar de club heeft wel een schriftelijke bevestiging van zijn zaakwaarnemers. "Ik heb heel erg boos op FC Twente en ook een beetje teleurgesteld in Schenk. Zij hebben hem gek gemaakt, aan de andere kant vind ik ook dat ie kloten moet hebben. Ik hoop dat hij tot bezinning komt in de komende dagen. Wij kunnen er nu een arbitragezaak van maken. Dan ga ik er voor 99 procent vanuit dat wij in het gelijk worden gesteld, door beelden (Schenk liet zich in Sparta-shirt interviewen voor de website van de Kasteelclub, red.) en wat er op papier staat. Maar de vraag is: wil je dat nog wel?"

Bevestiging

Van Stee heeft geen goed woord over en verbaast zich over de aanbieding die de Enschedese club Schenk deed: "Gezien hun financiële positie, ik begrijp niet dat ze dergelijke salarissen kunnen betalen die wij niet kunnen betalen. FC Twente komt al jaren niet zo netjes in het nieuws, dit bevestigt dat alleen maar."

Van der Meer naar Excelsior

Een andere oud-speler van Go Ahead Eagles heeft een nieuwe club gevonden. Robin van der Meer maakt de overstap van FC Utrecht naar Excelsior.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.