nieuws

Programma: De start van de 2e divisie, 3e divisie en kwalificatie KNVB Beker

Programma deze week
Programma deze week © RTV Oost
In de eredivisie en 1e divisie wordt inmiddels alweer gevoetbald. Komend weekend gaan ook de 2e en 3e divisie van start. Daarnaast zijn er opnieuw wedstrijden in de KNVB Beker. Hieronder een overzicht van deze week.

Betaald voetbal

In de eredivisie is Heracles Almelo nog ongeslagen. Zondag gaat de ploeg op bezoek bij Willem II en gaat het proberen die status vast te houden. PEC Zwolle pakte nog geen punt. Zaterdag komt landskampioen PSV naar de provinciehoofdstad.
Go Ahead Eagles en FC Twente begonnen de 1e divisie vrijdag met een zege. De Deventer ploeg is door de 5-0 overwinning zelfs de koploper. Vrijdag speelt het bij FC Eindhoven de eerste uitwedstrijd. FC Twente gaat die avond op bezoek bij Helmond Sport.
Voor HHC Hardenberg begint zaterdag de competitie in de 2e divisie. De ploeg van trainer Gert Jan Karsten begint met een uitduel bij Jong Sparta Rotterdam.

Amateurvoetbal

Ook een stap lager begint de competitie weer. In de 3e divisie zondag speelt Quick'20 in de eerste speelronde op zaterdagavond. JVC Cuijk komt dan naar Oldenzaal. HSC'21 begint een dag later met een uitduel bij Blauw Geel'38.

KNVB Beker

Afgelopen zaterdag was de eerste kwalificatieronde in de KNVB Beker. Staphorst plaatste zich voor de tweede kwalificatieronde en treft daarin woensdag HSC'21. HHC Hardenberg stroomt in die tweede ronde in en ontvangt OFC. De winnaars gaan naar het hoofdtoernooi. In de eerste ronde voegen ook de vier Overijsselse clubs uit de eredivisie en 1e divisie in.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.