nieuws

Programma: Eredivisie gaat verder, opnieuw derby DSVD, zaalkorfbal van start

Programma deze week
Programma deze week © RTV Oost
Na de interlands van Oranje gaat komend weekend de eredivisie weer verder. In de hoofdklasse is er weer een fraaie Overijsselse derby en ook in de andere sporten is er weer een bomvol programma. Hieronder een overzicht van deze week.

Betaald voetbal

Na de interlandonderbreking wordt er komend weekend in de eredivisie begonnen aan de laatste reeks voor de winterstop. Voor PEC Zwolle en Heracles Almelo zijn de wedstrijden zaterdagavond. ADO Den Haag komt naar de provinciehoofdstad en Heracles gaat op bezoek bij Fortuna Sittard.
In de Keuken Kampioen Divisie ontvangt koploper Go Ahead Eagles nummer vier TOP Oss, opnieuw een topper dus voor de Deventer ploeg. FC Twente komt pas op maandag in actie. Het gaat dan op bezoek bij Jong AZ.
HHC Hardenberg krijgt zondag nummer twee IJsselmeervogels op bezoek in de 2e divisie.

Amateurvoetbal

In de hoofdklasse B is de Overijsselse wedstrijd tussen Excelsior'31 en Berkum de wedstrijd die we zaterdag live uitzenden op Facebook en TV Oost. Daarnaast speelt Staphorst thuis tegen DUNO D, gaat Genemuiden op bezoek bij Flevo Boys, speelt SVZW bij AZSV en ontvangt DETO ACV.
Op zondag gaat Quick'20 in de 3e divisie op bezoek bij Westlandia en speelt HSC'21 op eigen veld tegen Goes.

Vrouwenvoetbal

De vrouwen van FC Twente gaan vrijdag in de eredivisie op bezoek bij koploper PSV en PEC Zwolle ontvangt Ajax, de nummer drie.

Basketbal

De mannen van koploper Landstede Basketbal komen deze week twee keer in actie in de Basketball League. De ongeslagen koploper gaat donderdag op bezoek bij Feyenoord en zaterdag komt Den Helder Suns naar Zwolle.
Jolly Jumpers gaat zaterdag in eigen huis op zoek naar de tweede zege van het seizoen. Grasshoppers komt dan naar Tubbergen.

Handbal

DSVD speelt voor de tweede week op rij een Overijsselse derby in de eredivisie en ook voor de tweede keer thuis. Waar het afgelopen zaterdag Borhave was, komt nu Dalfsen naar Deurningen. Borhave gaat die avond op bezoek bij SEW.

Korfbal

Voor de korfballers zit de eerste helft van het veldseizoen erop en komend weekend wordt er gestart met het zaalseizoen. De hoogste Overijsselse ploegen zitten in de overgangsklasse. In A zijn dat AKC, Amicitia en Sparta, in B spelen DOS Kampen en Wit-Blauw.

Volleybal

De mannen van Topvolleybal Zwolle spelen zaterdagmiddag het uitduel bij Talentteam Papendal. Bij de vrouwen speelt koploper Eurosped zondag tegen FAST en krijgt Apollo 8 US op bezoek. Zaterdag speelt Regio Zwolle bij Sliedrecht Sport en Set-Up'65 bij Talentteam Papendal.

Waterpolo

De waterpolodames van Het Ravijn hebben nog maar twee duels gespeeld in de eredivisie, maar zaterdag is al de laatste voor de winterstop. Wel staat er een week later nog de return in de kwartfinales van de beker op het programma. De heren van de Nijverdalse spelen nog vier duels voordat de winterstop begint. Te beginnen met een duel bij AZC, komende zaterdag.
Bekijk hier het volledige programma, de standen en de uitslagen van eerdere weken.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.