Rixt Meijer wint eerste marathon op natuurijs in Haaksbergen

Rixt Meijer heeft maandagavond de eerste schaatsmarathon op natuurijs in Haaksbergen gewonnen. De schaatsster uit Heerenveen reed in de slotfase weg bij de concurrentie en kwam solo over de meet.
Marijke Groenewoud uit Hallum won luttele seconden later de sprint van het peloton. Elsemieke van Maaren uit Zuilichem eindigde als derde.
Veel topmarathonschaatssters deden niet mee omdat zij al naar Oostenrijk zijn voor de open Nederlandse kampioenschappen op de Weissensee deze week. Zo ontbrak Manon Kamminga, de winnares van vorig jaar. Ook Irene Schouten, die dit seizoen al elf wedstrijd won, behoorde niet tot het deelnemersveld van 46 vrouwen.