nieuws

Programma: Kraker GA Eagles-Twente, belangrijk weekend Apollo 8 en Topvolleybal Zwolle

Programma deze week
Programma deze week © RTV Oost
Door de eerste interlandperiode van dit kalenderjaar is er komend weekend geen voetbal in de eredivisie. In de lagere klassen wordt er volop gevoetbald en ook bij de andere sporten kunnen er enkele beslissingen gaan vallen. Hieronder een overzicht van deze week.

Betaald voetbal

Dus geen voetbal in de eredivisie deze week, maar wel in de Keuken Kampioen Divisie. Daar staat de Overijsselse kraker tussen nummer drie Go Ahead Eagles en koploper FC Twente op het programma. De wedstrijd is zondag om 14.30 uur.
In de 2e divisie gaat HHC Hardenberg op bezoek bij FC Lienden.

Amateurvoetbal

Het duel tussen Berkum en Excelsior'31 is zaterdag onze livewedstrijd in de hoofdklasse B. Koploper Staphorst gaat op bezoek bij DUNO D, Genemuiden ontvangt Flevo Boys, DETO gaat op bezoek bij ACV en SVZW speelt thuis tegen AZSV.
Op zondag gaat HSC'21 in de 3e divisie op bezoek bij Hercules en speelt Quick'20 op eigen veld tegen GOES.

Vrouwenvoetbal

In de play-offs om de titel staan er deze week twee speelronden op het programma. Koploper FC Twente speelt twee toppers. Vanavond thuis tegen PSV en vrijdag bij Ajax. PEC Zwolle komt alleen vrijdag in actie. Het gaan dan op bezoek bij PSV.

Basketbal

Landstede Basketbal speelt deze week ook twee duels. Donderdag komt Dutch Windmills naar Zwolle en zaterdag is laagvlieger Feyenoord de tegenstander in Rotterdam.
Voor Jolly Jumpers zit na zaterdag het seizoen erop. De Tubbergse ploeg sluit de competitie af met een thuisduel tegen Den Helder.

Squash

De squashers van Coulisse/Twente gaan morgen op jacht naar de koppositie in de eredivisie. Het gaat op bezoek bij Ridderkerk. Koploper Drachten speelt bij nummer drie Victoria. Het verschil tussen Drachten en Twente is vijf punten.

Volleybal

In de kampioensgroep bij de vrouwen is Set-Up'65 nog steeds volop in de strijd om een plek in de finale. Zaterdag gaat het op bezoek bij Regio Zwolle Volleybal. Een plek bij de eerste twee betekent een finaleplek. Zwolle en Eurosped zijn al zo goed als kansloos voor die finale. In de degradatiegroep speelt Apollo 8 bij US. Bij een zege is de ploeg zeker van nog een jaar eredivisie.
Bij de mannen speelt Topvolleybal Zwolle een cruciaal duel tegen VoCASA in de degradatiegroep. Bij een nederlaag heeft het lijfsbehoud niet meer in eigen hand.

Waterpolo

De waterpolomannen en -vrouwen van Het Ravijn gaan zaterdagavond op bezoek bij GZC Donk. De mannen zijn niet zeker van de play-offs. Daarvoor moeten ze bij de eerste acht eindigen. Momenteel is de Nijverdalse ploeg zevende.
Bij de vrouwen spelen alle ploegen play-offs. Het Ravijn is derde. Het is voor de ploeg de voorlaatste wedstrijd in de reguliere competitie.
Bekijk hier het volledige programma, de standen en uitslagen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.