nieuws

Programma: Bekerfinale Landstede, halve finale Dalfsen en inhaalvoetbal

Programma deze week
Programma deze week © RTV Oost
Er staat opnieuw een bomvolle sportweek voor de deur met veel belangrijke wedstrijden. Hieronder een overzicht van de belangrijkste of opvallendste uitslagen.

Betaald voetbal

Na de interlandonderbreking gaat de eredivisie zaterdag verder met speelronde 27. Heracles Almelo gaat die avond op bezoek bij De Graafschap. PEC Zwolle speelt zondag in eigen huis tegen FC Emmen.
Een stap lager speelt koploper FC Twente opnieuw een topper. FC Den Bosch komt vrijdagavond naar De Grolsch Veste en Go Ahead Eagles gaat dan op bezoek bij FC Dordrecht. Maandag staat er alweer een speelronde op het programma. Dan speelt Twente bij RKC Waalwijk en ontvangt Go Ahead Eagles Telstar.
HHC Hardenberg speelt in de 2e divisie zaterdag het thuisduel tegen GVVV.

Amateurvoetbal

In de hoofdklasse B staat er zaterdag een inhaalprogramma op de rol. Excelsior'31 speelt thuis tegen WHC en bij winst is de ploeg de nieuwe koploper. DETO ontvangt in eigen huis Urk. De overige Overijsselse hoofdklassers komen niet in actie.
Op zondag is er een regulier programma in de 3e divisie. Degradatiekandidaat Quick'20 speelt thuis tegen ADO'20 en HSC'21 gaat op bezoek bij OFC. De ploeg uit Haaksbergen is na afgelopen weekend redelijk veilig en staat in de middenmoot.
In het lagere amateurvoetbal is er ook een inhaalronde. Bijna alle ploegen komen echter in actie. Een afgelaste ronde van januari is in het geheel naar komend weekend verplaatst.

Vrouwenvoetbal

Bij de vrouwen raakte FC Twente afgelopen vrijdag de koppositie kwijt in de play-offs om de landstitel. Komende vrijdag gaat het op bezoek bij ADO Den Haag. PEC Zwolle speelt op eigen veld tegen Ajax.

Basketbal

Voor de basketballers van Landstede staat zondag de voorlopig belangrijkste wedstrijd van het jaar op het programma. Het speelt in eigen huis de bekerfinale tegen ZZ Leiden, de koploper in de Basketball League.

Handbal

De handbalsters van Dalfsen spelen zondag de eerste halve finale van de play-offs om de titel. Quintus komt dan op bezoek. Donderdag 18 april is de return.
Voor de dames van Kwiek gaat zaterdag de nacompetitie van de 1e divisie beginnen. De ploeg speelt in een groep met Fortissimo, Volendam en ZAP. De winnaar speelt tegen de nummer voorlaatst van de degradatiegroep om een plek in de eredivisie.

Korfbal

Voor de korfballers zit na komend weekend het zaalseizoen erop. In de overgangsklasse A lijkt Sparta uit Zwolle de titel te pakken. In de 1e klasse D pakte NKC al eerder de titel.

Volleybal

De volleybalsters spelen deze week twee duels in de kampioensgroep. Set-Up speelt morgen de kraker tegen VC Sneek. Bij een zege is een plek bij de eerste twee en dus de finale om de titel erg dichtbij. Bij een nederlaag wordt het nog erg spannend. Zondag gaat de ploeg uit Ootmarsum op bezoek bij FAST.
Eurosped kan wellicht ook nog mee gaan doen in de strijd om plek twee. Morgen komt koploper Sliedrecht Sport naar Vroomshoop en zondag VC Sneek. Apollo 8 stelde zaterdag lijfsbehoud veilig en speelt zaterdag het laatste duel van het seizoen tegen Alterno.
Bij de mannen kan zondag het doek vallen voor Topvolleybal Zwolle. Als SSS minimaal een punt pakt tegen VoCASA is degradatie voor de Zwolse club een feit.

Waterpolo

De heren van Het Ravijn zijn nog volop in de strijd om een plek in de play-offs. Het staat achtste, de laatste plek die recht geeft op die play-offs. Zaterdag komt koploper AZC naar Nijverdal. De vrouwen van Het Ravijn zijn komend weekend vrij.
Bekijk hier het volledige programma, de standen en uitslagen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.