PEC Zwolle-FC Groningen definitief gestaakt wegens onweer

De wedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Groningen is definitief gestaakt. Scheidsrechter Martin van den Kerkhof vond in de 57ste minuut wegens onweer het risico om door te spelen te groot.
Na twintig minuten oponthoud besloot Van den Kerkhof de wedstrijd uiteindelijk definitief te staken omdat de weersverwachtingen er niet beter op werden. Op het moment van staken leidde FC Groningen met 2-1 in Zwolle.

Overleg met trainers en bestuur

"We hebben veel meteorologische informatie ingewonnen en overleg gevoerd met de trainers en bestuur van beide clubs. Het ziet er naar uit dat we pas tegen elf uur het veld op kunnen. We hebben helaas moeten besluiten om definitief te staken", sprak scheidsrechter Van den Kerkhof bij FOX Sports

Groningen op voorsprong

Groningen kwam in de eerste helft op voorsprong via Sierhuis, die na een fraaie pass van Doan doelman Boer kansloos liet. PEC Zwolle kwam vervolgens na rust sterk uit de kleedkamer en dat resulteerde als snel in de gelijkmaker van Thy. De Duitser kopte raak op aangeven van Paal. Vlak voordat de wedstrijd gestaakt werd kwamen de Groningers weer op voorsprong dankzij Gladon, die geheel vrijstaand de 1-2 kon binnenschieten. Aankomende maandag om 20.00 wordt het restant van het duel uitgespeeld.
Bekijk hier de uitslagen en stand in de eredivisie en de statistieken van PEC Zwolle.