De politie vraagt uw hulp bij het oplossen van overvallen in Zwolle, Lonneker en Enschede

 

In Onder de Loep veel aandacht voor overvallen:

Overval in Zwolle

De bewoner van een huis aan de Lijsterbesstraat in Zwolle wordt op zaterdag 5 augustus in zijn eigen huis overvallen door een man. De Zwollenaar krijgt rake klappen en als hij om hulp roept gaat de overvaller er op de fiets vandoor in de richting van de Goudbloemstraat.

 

Onverwacht bezoek in Lonneker

Ook de bewoner van een huis aan de Slotjanskamp in Lonneker krijgt thuis ongewenst bezoek. Vrijdagavond rond 18.30 uur bellen er twee jonge mannen bij hem aan. Als de bewoner de deur opent, gaan ze meteen naar binnen en bedreigen ze de geschrokken man. De twee nemen elektrische apparaten mee uit het huis en gaan er op een scooter vandoor.

 

Diefstal van kristallen beeldjes in Enschede

Een bejaarde man wordt op dinsdagochtend 25 juli bewusteloos geslagen in zijn appartement aan de Adriaen van Ostadestraat in Enschede. Er zijn twee overvallers in zijn huis en ze nemen geld en een verzameling kristallen beeldjes mee.

 

Overval op de Plus in Almelo

Op bewakingsbeelden zijn twee jonge mannen te zien die een overval plegen op de Plus aan de Vriezenveenseweg in Almelo. De twee komen op maandag 31 juli om 20.05 even na sluitingstijd binnen in de supermarkt door met een moker de deur in te slaan. Het gebeurt allemaal onder de ogen van de geschrokken personeelsleden. Het duo gaat er vandoor met twee opvallende beige geldcassettes met groene handvatten. In de uitzending volgen we het spoor van de overvallers die in Almleo een witte Piaggio scooter hebben gestolen om na hun daad te vluchten.

 

Plofkraak in Diepenveen

Een getuigenoproep na de plofkraak op een geldautomaat de Rabobank in Diepenveen èn duidelijke beelden van -opnieuw- diefstal uit een offerblok in de Sint Georgiusbasiliek aan de Boddenstraat in Almelo.

Programma waarin de medewerking van de kijker wordt gevraagd bij het oplossen van misdaden. Met reconstructies, beelden van bewakingscamera's en foto's van verdachten. Presentatie: Emiel Houben en Bart Ramaker. Heeft u informatie over de zaken die worden beschreven? Geef dit dan door via 0800 - 6070 (gratis nummer) of 0900 - 8844. Doet u dit liever anoniem? Bel dan met Bel. M. 0800-7000. U kunt ook contact opnemen met de Criminele Inlichtingen Eenheid via 079 - 345 8 999.

Alle zaken uit de uitzending zijn terug te zien op het youtube-kanaal: www.youtube.com/onderdeloep. U kunt Onder de Loep ook volgen via Twitter: www.twitter.com/onderdeloep

Contact: onderdeloep@rtvoost.nl

 • Onder de Loep
  22 maart 2018 17:46

  Onder de Loep

  Opsporingsprogramma waarbij de politie de hulp inschakelt van de kijker. Deze week onder meer twee auto's die tanken zonder te betalen en een aantal overvallen en diefstallen. Deze uitzending is niet beschikbaar voor uitzending gemist.
 • Onder de Loep
  5 april 2018 17:46

  Onder de Loep

  Deze uitzending is niet beschikbaar voor uitzending gemist.
 • Onder de Loep
  12 april 2018 17:46

  Onder de Loep

  Deze uitzending is niet beschikbaar voor uitzending gemist.
 • Onder de Loep
  8 maart 2018 17:46

  Onder de Loep

  Opsporingsprogramma waarbij de politie de hulp inschakelt van de kijker. Deze week onder meer een gewapende overval op een supermarkt in Zwolle en aandacht voor de overleden man in Holtheme. Hij kwam door een schietincident om het leven. Deze uitzending is niet beschikbaar voor uitzending gemist.
 • Onder de Loep
  22 februari 2018 18:46

  Onder de Loep

  Programma waarin de medewerking van de kijker wordt gevraagd bij het oplossen van misdaden. Met reconstructies, beelden van bewakingscamera's en foto's van verdachten. Deze uitzending is niet beschikbaar voor uitzending gemist.
 • Onder de Loep
  8 februari 2018 17:46

  Onder de Loep

  Programma waarin de medewerking van de kijker wordt gevraagd bij het oplossen van misdaden. Dit keer aandacht voor diverse diefstallen in Zwolle, Ommen en Den Ham. Verder aandacht voor vrouwelijke zakkenrollers in Hardenberg. Deze uitzending is niet beschikbaar voor uitzending gemist.
 • Onder de Loep
  25 januari 2018 17:46

  Onder de Loep

  Een gewapende overval op een supermarkt in Wijhe, pinpasdiefstal in Kampen, inbraken in Zwolle en Deventer, pinpasfraude in Deurningen, diefstal van een fiets in Almelo en een poging tot beroving van een scooter in Zwolle. Deze uitzending is niet beschikbaar voor uitzending gemist.
 • Onder de Loep
  11 januari 2018 17:46

  Onder de Loep

  Opsporingsprogramma waarbij de politie uw hulp vraagt. Vandaag aandacht voor onder meer een overval op een maaltijdbezorger in Zwolle, een diefstal van zonnebrillen in Deventer en een inbraak in een woning in Hengelo. Deze uitzending is niet beschikbaar voor uitzending gemist.
 • Onder de Loep
  14 december 2017 17:46

  Onder de Loep

  Deze week aandacht voor diverse inbraken, diefstallen en een ramkraak in onze provincie. Deze uitzending is niet beschikbaar voor uitzending gemist.
 • Onder de Loep
  30 november 2017 17:46

  Onder de Loep

  In deze aflevering aandacht voor babbeltrucs in Enschede, een inbraak in Deventer, een diefstal in Wierden en een gestolen pinpas in Oldenzaal. Deze uitzending is niet beschikbaar voor uitzending gemist.
 • Onder de Loep
  16 november 2017 17:46

  Onder de Loep

  De politie vraagt uw hulp en tips bij het oplossen van misdrijven in Overijssel. Vandaag aandacht voor babbeltrucs in Almelo en Enschede, brandstichting in een Almelose brasserie en een gewapende overval op een tankstation in Enschede. Deze uitzending is niet beschikbaar voor uitzending gemist.
Informatie