De politie vraagt uw hulp bij het oplossen van overvallen in Zwolle, Lonneker en Enschede

 

In Onder de Loep veel aandacht voor overvallen:

Overval in Zwolle

De bewoner van een huis aan de Lijsterbesstraat in Zwolle wordt op zaterdag 5 augustus in zijn eigen huis overvallen door een man. De Zwollenaar krijgt rake klappen en als hij om hulp roept gaat de overvaller er op de fiets vandoor in de richting van de Goudbloemstraat.

 

Onverwacht bezoek in Lonneker

Ook de bewoner van een huis aan de Slotjanskamp in Lonneker krijgt thuis ongewenst bezoek. Vrijdagavond rond 18.30 uur bellen er twee jonge mannen bij hem aan. Als de bewoner de deur opent, gaan ze meteen naar binnen en bedreigen ze de geschrokken man. De twee nemen elektrische apparaten mee uit het huis en gaan er op een scooter vandoor.

 

Diefstal van kristallen beeldjes in Enschede

Een bejaarde man wordt op dinsdagochtend 25 juli bewusteloos geslagen in zijn appartement aan de Adriaen van Ostadestraat in Enschede. Er zijn twee overvallers in zijn huis en ze nemen geld en een verzameling kristallen beeldjes mee.

 

Overval op de Plus in Almelo

Op bewakingsbeelden zijn twee jonge mannen te zien die een overval plegen op de Plus aan de Vriezenveenseweg in Almelo. De twee komen op maandag 31 juli om 20.05 even na sluitingstijd binnen in de supermarkt door met een moker de deur in te slaan. Het gebeurt allemaal onder de ogen van de geschrokken personeelsleden. Het duo gaat er vandoor met twee opvallende beige geldcassettes met groene handvatten. In de uitzending volgen we het spoor van de overvallers die in Almleo een witte Piaggio scooter hebben gestolen om na hun daad te vluchten.

 

Plofkraak in Diepenveen

Een getuigenoproep na de plofkraak op een geldautomaat de Rabobank in Diepenveen èn duidelijke beelden van -opnieuw- diefstal uit een offerblok in de Sint Georgiusbasiliek aan de Boddenstraat in Almelo.

Programma waarin de medewerking van de kijker wordt gevraagd bij het oplossen van misdaden. Met reconstructies, beelden van bewakingscamera's en foto's van verdachten. Presentatie: Emiel Houben en Bart Ramaker. Heeft u informatie over de zaken die worden beschreven? Geef dit dan door via 0800 - 6070 (gratis nummer) of 0900 - 8844. Doet u dit liever anoniem? Bel dan met Bel. M. 0800-7000. U kunt ook contact opnemen met de Criminele Inlichtingen Eenheid via 079 - 345 8 999.

Alle zaken uit de uitzending zijn terug te zien op het youtube-kanaal: www.youtube.com/onderdeloep. U kunt Onder de Loep ook volgen via Twitter: www.twitter.com/onderdeloep

Contact: onderdeloep@rtvoost.nl

 • Onder de Loep
  24 augustus 2017 17:45

  Onder de Loep

  De politie vraagt uw hulp bij het oplossen van misdrijven in Overijssel. Deze uitzending is niet beschikbaar voor uitzending gemist.
 • Onder de Loep
  7 september 2017 17:46

  Onder de Loep

  De politie vraagt uw hulp bij het oplossen van misdrijven in Overijssel. Deze uitzending is niet beschikbaar voor uitzending gemist.
 • Onder de Loep
  10 augustus 2017 17:45

  Onder de Loep

  De politie vraagt uw hulp bij het oplossen van overvallen in Zwolle, Lonneker en Enschede Deze uitzending is niet beschikbaar voor uitzending gemist.
 • Onder de Loep
  27 juli 2017 17:45

  Onder de Loep

  De politie vraagt uw hulp bij het oplossen van misdrijven in Enschede, Deventer, Hengelo, Zwolle, Raalte en Almelo Deze uitzending is niet beschikbaar voor uitzending gemist.
 • Onder de Loep
  13 juli 2017 17:45

  Onder de Loep

  De politie vraagt uw hulp bij het oplossen van misdrijven in Tubbergen, Zwolle, Enschede en Almelo. Deze uitzending is niet beschikbaar voor uitzending gemist.
 • Onder de Loep
  29 juni 2017 17:46

  Onder de Loep

  Een spontane knuffel van een vreemde, het lijkt heel lief, maar de onbekende vrouw beroofde de geknuffelden ondertussen van hun gouden sieraden. In Onder de Loep vraagt de politie om uw hulp en tips in deze en een groot aantal andere zaken. Deze uitzending is niet beschikbaar voor uitzending gemist.
 • Onder de Loep
  15 juni 2017 17:46

  Onder de Loep

  Deze keer onder meer aandacht voor een brandstichting en een zware mishandeling in Hengelo, een overval in Ommen en een poging tot diefstal in Zwolle. Deze uitzending is niet beschikbaar voor uitzending gemist.
 • Onder de Loep
  1 juni 2017 17:46

  Onder de Loep

  Opsporingsprogramma van RTV Oost waarbij de politie uw hulp vraagt bij het oplossen van misdaden. Dit keer aandacht voor diverse diefstallen van pinpassen en een overval in een woning in Ommen. Deze uitzending is niet beschikbaar voor uitzending gemist.
 • Onder de Loep
  18 mei 2017 17:46

  Onder de Loep

  In Onder de Loep o.m. aandacht voor babbeltrucs. Een 86-jarige vrouw raakt hierdoor al haar sieraden kwijt. Deze uitzending is niet beschikbaar voor uitzending gemist.
 • Onder de Loep
  4 mei 2017 17:46

  Onder de Loep

  In Onder de Loep vraagt de politie hulp bij het oplossen van een inbraak in een kerk in Vriezenveen, een diefstal uit een kerk in Almelo, en diefstal van parfum en een telefoon uit winkels in Zwolle. Deze uitzending is niet beschikbaar voor uitzending gemist.
Informatie