Erik Hulzebosch gaat op bezoek bij Overijsselse agrariërs, veehouders en fruittelers. Hij loopt een dag mee op het bedrijf en steekt daarbij zelf ook de handen uit de mouwen.

 

Deze keer maakt Erik kennis met Wout van de Belt, rietsnijder en visser in Belt Schutsloot. Samen met zijn assistent Jesse trekt Wout van december tot april elke dag natuurgebied de Wieden in. Verspreid tussen de meren en kanalen liggen zijn stukjes land waar hij zijn riet oogst. Het zijn zulke afgelegen plekken dat Wout en Jesse zelden iemand tegenkomen. Tijdens een vorstperiode ontmoeten ze af en toe een verdwaalde schaatser maar dat is het dan ook. Toch zou Wout niet anders willen. Bovendien levert het genoeg geld op om er goed van te kunnen leven want rieten daken zijn nog altijd zeer gewild. Naast het riet telen vist hij op snoek. De roofvissen verstoren de wildstand in de meren en daarom moet de populatie onder controle gehouden worden. Een snoek levert ook nog eens extra geld op. Maar het vangen gaat niet altijd zonder slag of stoot, zoals Erik ontdekt.
Hulzebosch boert goed
In 'Hulzebosch boert goed!' gaat Erik Hulzebosch op bezoek bij Overijsselse agrariers, veehouders en fruittelers. Erik loopt een dag mee op het bedrijf en steekt daarbij de handen uit de mouwen. Tijdens het werk voert hij gesprekken over het agrarische bedrijf in Nederland anno 2012.
 • Hulzebosch boert goed
  9 mei 2012 11:35

  Hulzebosch boert goed

  Afl. 12 Erik Hulzebosch gaat op bezoek bij Overijsselse agrariërs, veehouders en fruittelers. Hij loopt een dag mee op het bedrijf en steekt daarbij zelf ook de handen uit de mouwen.
 • Hulzebosch boert goed
  2 mei 2012 11:35

  Hulzebosch boert goed

  Afl. 11 Erik Hulzebosch gaat op bezoek bij Overijsselse agrariërs, veehouders en fruittelers. Hij loopt een dag mee op het bedrijf en steekt daarbij zelf ook de handen uit de mouwen.
 • Hulzebosch boert goed
  25 april 2012 11:35

  Hulzebosch boert goed

  Afl. 10 Erik Hulzebosch gaat op bezoek bij Overijsselse agrariërs, veehouders en fruittelers. Hij loopt een dag mee op het bedrijf en steekt daarbij zelf ook de handen uit de mouwen.
 • Hulzebosch boert goed
  18 april 2012 11:35

  Hulzebosch boert goed

  Afl. 9 Erik Hulzebosch gaat op bezoek bij Overijsselse agrariërs, veehouders en fruittelers. Hij loopt een dag mee op het bedrijf en steekt daarbij zelf ook de handen uit de mouwen.
 • Hulzebosch boert goed
  11 april 2012 11:35

  Hulzebosch boert goed

  Afl. 8 Erik Hulzebosch gaat op bezoek bij Overijsselse agrariërs, veehouders en fruittelers. Hij loopt een dag mee op het bedrijf en steekt daarbij zelf ook de handen uit de mouwen.
 • Hulzebosch boert goed
  4 april 2012 11:35

  Hulzebosch boert goed

  Afl. 7 Erik Hulzebosch gaat op bezoek bij Overijsselse agrariërs, veehouders en fruittelers. Hij loopt een dag mee op het bedrijf en steekt daarbij zelf ook de handen uit de mouwen.
 • Hulzebosch boert goed
  28 maart 2012 11:35

  Hulzebosch boert goed

  Afl. 6 Erik Hulzebosch gaat op bezoek bij Overijsselse agrariërs, veehouders en fruittelers. Hij loopt een dag mee op het bedrijf en steekt daarbij zelf ook de handen uit de mouwen.
 • Hulzebosch boert goed
  21 maart 2012 11:35

  Hulzebosch boert goed

  Afl. 5 Erik Hulzebosch gaat op bezoek bij Overijsselse agrariërs, veehouders en fruittelers. Hij loopt een dag mee op het bedrijf en steekt daarbij zelf ook de handen uit de mouwen.
vorige 12 volgende
Back to the 80's
Informatie