RTV Oost en L1, de regionale omroepen van Overijssel en Limburg, volgen elk een gezin dat een week lang vakantie viert in elkaars provincie.

 

Angie, Dave, Kiara en Lima komen aan in Overijssel. De eerste indruk van Angie is dat de provincie plat, platter, platst is!  Ontmoetingslocatie is de Mariagrot in Luttenberg, die volgens Dave meer op een grote steen met een gat erin lijkt. Geen echte grot zoals thuis in Limburg. Als eerste activiteit bezoeken ze in Luttenberg een klompenatelier en zien ze hoe dit ambachtelijk beroep -met de nodige humor- wordt uitgevoerd. Angie, die thuis minstens 14 paar schoenen heeft, vindt een klomp toch maar niks. Aansluitend genieten ze in Lemelerveld van een heerlijke high tea tussen de alpaca’s. De overnachtingslocatie is een sfeervol houten huis in Den Ham!

 

Het Sallandse gezin Harold, Annemarie en hun kinderen Nienke en de tweeling Niek en Joost arriveren in Limburg. Dit sportieve gezin is erg geïnteresseerd in Zuid-Nederland. De dag wordt begonnen onder het genot van heerlijke Limburgse vlaai!  Als activiteit staat een bezoek aan de schaatsbaan in Geleen op het programma. Binnen mag alleen geschaatst worden op ijshockeyschaatsen, op de buitenbaan kunnen ze zich uitleven op hoge Noren. Vader Harold heeft de slag nog niet echt te pakken, maar gedraagt zich met de mond als een heuse Sven Kramer. Het vakantieonderkomen voor het Holtense gezin is een prachtig resort in Bemelen!

Winter in Overijssel
 • Winter in Overijssel
  19 februari 2018 17:30

  Winter in Overijssel

  RTV Oost en L1, de regionale omroepen van Overijssel en Limburg, volgen elk een gezin dat een week lang vakantie viert in elkaars provincie. Deze uitzending kunt u hier later terugkijken.
 • Winter in Overijssel
  20 februari 2018 17:30

  Winter in Overijssel

  De beide gezinnen zijn de nacht goed doorgekomen. Deze uitzending kunt u hier later terugkijken.
 • Winter in Overijssel
  21 februari 2018 17:30

  Winter in Overijssel

  Gezin Ensink in het Limburgse Bemelen gaat vandaag een dagje cultuur snuiven. Angie geeft tijdens het ontbijt aan graag meer over Overijssel te weten te komen. Deze uitzending kunt u hier later terugkijken.
 • Winter in Overijssel
  22 februari 2018 17:30

  Winter in Overijssel

  Vandaag gaat de familie Baltus verhuizen naar een ‘droom’locatie aan de IJssel. De familie Ensink uit Holten brengt een bezoek aan de klimhal in Gulpen.  Deze uitzending kunt u hier later terugkijken.
 • Winter in Overijssel
  23 februari 2018 17:30

  Winter in Overijssel

  Angie en Dave ontdekken hoe rustgevend de kabbelende IJssel in Welsum is. Ook de familie Ensink is wakker geworden in een nieuwe omgeving in het 'sjoone' Limburg! Deze uitzending kunt u hier later terugkijken.
 • Winter in Overijssel
  24 februari 2018 17:25

  Winter in Overijssel

  Vandaag gaat de familie Baltus bij Marianne van Atelier de Droomengel bezig met het maken van een ets. De dag van de Ensinkjes begint in Kerkrade. Waar ze een bezoek brengen aan het Columbus Earth Center. Deze uitzending kunt u hier later terugkijken.
 • Winter in Overijssel
  25 februari 2018 17:25

  Winter in Overijssel

  Vandaag blikken we terug op de winterse vakantieweek in Overijssel en Limburg van de families Baltus en Ensink. Deze uitzending kunt u hier later terugkijken.
 • Winter in Overijssel
  17 februari 2018 17:45

  Winter in Overijssel

  Zes gezinnen strijden om een gratis vakantieweek in Overijssel en Limburg.
Informatie