nieuws

Studentenhuis in Enschede heeft voldoende aandacht voor brandveiligheid

Bij studentenhuis Huize 't Pott in Enschede is het redelijk tot goed gesteld met de brandveiligheid. Dat blijkt uit een snelle scan door brandbeveiligingsbedrijf Velco uit Oldenzaal. Een papieren vluchtplan hangt niet in het huis, maar dat is geen halszaak. "Zo'n vluchtplan is meer bedoeld voor grote panden", zegt brandveiligheidsadviseur Jim Hendriks.
De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) stelde na onderzoek vast dat de meeste studentenhuizen geen vluchtplan hebben. Verder is het slecht gesteld met de brandveiligheid. Kratjes in de gang, geen rookmelders en na het stappen nog even frituren. De studentenvakbond is een campagne begonnen om studenten erop te wijzen. 

Huize 't Pott heeft het goed voor elkaar

De studenten van Huize 't Pott in Enschede hebben onderling strenge regels. Frituren mag niet tijdens feestjes. Wanneer iemand een elektrisch apparaat aan laat staan, volgt er een fikse boete. Er zijn meerdere brandblussers, branddekens en rookmelders aanwezig. Maar in het huis is geen vluchtplan aanwezig. 

Toch nog even fikkie stoken

Na de check, uitgevoerd door brandveiligheidsadviseur Jim Hendriks, nam hij de studenten mee naar het brandveiligheidscentrum om te ervaren hoe snel vuur om zich heen grijpt. De drie bewoners van Huize 't Pott waren vooral onder de indruk hoe snel het te heet wordt om nog normaal uit een kamer te kunnen lopen. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.