nieuws

Migrantenkerken willen eenheid versterken op zangmanifestatie

Migrantenkerken hebben grote behoefte aan contact met Nederlandse kerken en met elkaar. De migrantenkerken in het noorden en oosten van Nederland willen daarom op een zangmanifestatie op tweede Pinksterdag een eigen afdeling van SKIN, Samen Kerk in Nederland, oprichten.Â
Zingen is een manier om de eigen identiteit te tonen èn verbondenheid met elkaar te benadrukken, zegt de Indonesische Cinta Haryat. 

De tongen los

Koren van migrantenkerken uit Noord- en Oost-Nederland laten op tweede Pinksterdag liederen uit hun culturen horen op de zangmanifestatie De Tongen Los te Zwolle. Het gaat om koren met mensen afkomstig uit onder meer Indonesië, Syrië, Armenië en Iran. Mensen uit migrantenkerken en andere Nederlandse kerken ontmoeten elkaar niet vaak. Zeker niet tijdens kerkdiensten.

Hoge tarieven

In Zwolle  gebeurt dit op Tweede Pinksterdag wel. Hier maken ‘oude' en ‘nieuwe' Nederlanders kennis met elkaar en met hun kerkelijke culturen. Daar zitten verschillen in. Elke cultuur heeft zijn eigen manier om het geloof te beleven. De kerken zijn erg verschillend maar worstelen vaak met dezelfde problemen. Zo moeten ze vaak tegen hoge tarieven een kerkzaal huren voor hun eigen bijeenkomsten.

Samen Kerk In Nederland

SKIN, de vereniging van internationale en migrantenkerken in Nederland, organiseert deze bijeenkomst om de ontmoeting tussen christenen te stimuleren. Het zangfeest is een startpunt om migranten- en internationale kerken beter te kunnen ondersteunen in hun eigen regio.
Pastor Dogan uit de Syrisch-orthodoxe kerk, Jaap van Slageren en de Indonesische Cinta Haryati komen uit verschillende christelijke tradities. Zij vertellen in Hoogtij over wat hun bezighoudt en verbindt.
Maandagmorgen 16 mei na het nieuws van 0800 uur in Hoogtij.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.