nieuws

Pieter Omtzigt: 'Zo snel mogelijk plaatsnemen in het kabinet is niet mijn doel'

Het is inmiddels al twee maanden na de verkiezingen en de formatie is nog steeds in volle gang. Het CDA zou mogelijk dwarsliggen tijdens de formatie, maar CDA-er Pieter Omtzigt uit Enschede wil er weinig over kwijt.Â
"Je zit met vier partijen aan tafel en dat gaat gewoon iets lastiger dan wanneer je met twee partijen aan tafel zit." Omtzigt stond op plek vier van de kandidatenlijst en mag weer plaatsnemen in de Tweede Kamer.
Op de vraag of hij mogelijk de nieuwe minister van Financiën wordt, antwoordt hij: "Ik ben gekozen als Kamerlid. Er wordt altijd gedacht dat je als Kamerlid maar een doel hebt: zo snel mogelijk plaatsnemen in het kabinet. Die instelling heb ik echt niet."

Verkeerd beleid

Omtzigt maakt zich op dit moment druk om andere dingen, zoals het monetaire beleid van de Europese Centrale Bank. Op Twitter deelt Omzigt discussies met Mario Draghi, de voorzitter van de ECB.
De ECB heeft 2.500 miljard aan obligaties opgekocht van landen als Italië en Spanje. "Als daar iets mis mee gaat, dan betalen we met zijn allen", zegt Omtzigt. Volgens Draghi is er geen risico, maar daar is Omtzigt het niet mee eens. "Griekenland hebben we al afgeschreven, dus doe nou niet alsof er geen risico is."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.