nieuws

Politiekids in Zwolle leren respect voor elkaar te hebben

"Wat wil je later worden?" is een veelgestelde vraag aan kinderen, het antwoord wat dan volgt is vaak "politieagent". In Zwolle kunnen die kinderen meedoen aan Politiekids, waar ze worden opgeleid tot mini-politieagenten.Â
Het project Politiekids is opgezet om, naast kinderen een onvergetelijke ervaring te geven, jeugdcriminaliteit te voorkomen. Al drie jaar worden kinderen tussen de 7 en 12 jaar opgeleid als Politiekid. Fernando is politiekid en zegt dat hij er veel aan gehad heeft. "Ik heb geleerd dat je respect moet hebben voor elkaar en hoe je met elkaar moet omgaan."

Jeugd is de toekomst

Danny Schoenman is wijkagent in Holtenbroek en het gezicht van de Politiekids. "De grote meerwaarde zit hem er in dat je met kinderen aan het werk bent. Kinderen die qua leeftijd nog dingen willen leren. Nog onbevangen zijn. En kinderen zijn de toekomst." Een van de doelen is om jeugdcriminaliteit te voorkomen, maar dat is lang niet het enige doel. "In Holtenbroek heerst bijvoorbeeld echt een straatcultuur. Daar denken ze dat de politie je vijand is."    
In de foyer van het hoofdbureau van de Politie in Zwolle is nu een foto-expositie van de Politiekids in actie te zien. Dat kan nog tot en met 30 september. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.