nieuws

Zomer in OV: Ommen verkennen op de funbike en helpen koeien melken

In de maanden juli en augustus volgt RTV Oost 18 gezinnen en stelletjes in de dagelijkse serie 'Zomer in Overijssel. Ze vieren een week lang vakantie in Overijssel. Wat vinden zij van onze provincie en waarmee kunnen we ze verrassen? Deze week zien we Overijssel door de ogen van vakantiegangers Rianne & Wouter uit Dordrecht en Ferah & Hassan uit Rotterdam.
In deze aflevering verkennen Ferah en Hassan Overijssel vanaf het water en had het gezin van Rianne en Wouter niet zo'n hele beste eerste nacht.

Kano varen

Ferah en Hassan hebben heerlijk geslapen tijdens hun eerste nacht in de camper. Vandaag staat een actief dagje op de planning, eerst de omgeving van Ommen verkennen op een funbike met een Canadese kano maken ze een vaartocht over de Vecht.
De dag wordt ontspannen afgesloten met een bezoekje aan de spa op de Beerze Bulten. Ook hier blijkt het Rotterdamse stel open te staan voor nieuwe ervaringen. 

De Sallandse Heuvelrug

De eerste nacht in Heeten was voor Rianne en Wouter niet zo'n groot succes. Vooral de kinderen moesten wennen aan de nieuwe omgeving en geluiden.
Vandaag een rustig dagje voor de familie. Met een elektrische Toek Toek vertrekken ze vanuit Holten om kennis te maken met de prachtige natuur van de Sallandse Heuvelrug. Het landschap maakt grote indruk. 
De familie sluit de dag af op kinderboerderij Dondertman waar de jongens zich kunnen uitleven in de speeltuin. Terub bij Koe in de Kost is het gezin net op tijd om het melken van de koeien van dichtbij mee te maken. En dat mogen ze natuurlijk ook zelf even proberen.
Bekijk in de fotostream hieronder wat Farah en Hassan en het gezin van Rianne en Wouter meemaken in Overijssel:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.