nieuws

In 123 seconden boven op de Alphatoren in Enschede

Dit weekend was de 101 meter hoge Alphatoren in Enschede alweer voor de tiende keer het toneel voor het Open Nederlands Kampioenschap Traplopen. Doorzettingsvermogen, karakter en een redelijke conditie zijn dé ingrediënten waarmee de deelnemers de top van de hoogste woontoren van Overijssel kunnen bereiken.
28 verdiepingen, 456 traptreden en een te kloppen tijd van 1 minuut en 53 seconden. Al benadrukt organisator en bewoner van de toren Aad Bakker wel dat het vooral een recreatief gebeuren is. "De snelste man is onder de 2 minuten boven, maar gemiddeld doet iemand er zo'n 4 minuten over. Door de verzuring in de benen ga je vanzelf langzamer lopen. Met behulp van de trapleuning kom je dan al puffend en hijgend aan op de 28e verdieping. Het is vooral een leuk tijdverdrijf."

Geen record

Behalve de strijd om de titel snelste traploper en loopster van Nederland, werd ook dit jaar ook weer gestreden om de titel snelste brandweerman. Deze helden legden het parcours met volle bepakking en perslucht af. Records zijn er deze editie helaas niet verbroken. De snelste man had 2 minuten en 3 seconden nodig om alle 456 treden af te leggen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.