nieuws

Peter Riezebos uit Enschede is een groot kunstenaar in China, maar vergeet Nederland niet

Multitalent Peter Riezebos verruilde Enschede voor Shanghai en is een groot kunstenaar in China. Hij studeerde daar aan de universiteit en ontpopte zich tot een kunstenaar van wereldformaat. In New York had hij een expositie en nu ook in Nederland, in onze hoofdstad. "Ik ben een trotse Nederlander en heb ook veel affiniteit met deze regio. Dus ik wil ook gewoon laten zien wat ik aan het doen ben."
'Addicted to Life’ heet de tentoonstelling en toont hij twaalf nieuwe werken. Riezebos ging een exclusieve samenwerking aan met ontwerpster Monique Collignon. Zij ontwierp voor de kunstexpositie een haute couture jurk en heren pak, geïnspireerd op een schilderij van Riezebos.
Jan Peter Balkenende opende de expositie afgelopen vrijdag. Hij is een groot fan van Riezebos, hij bewonderd hem om zijn kunst. "Ik heb hem ontmoet in Shanghai en nadat ik een boek van hem had gekregen, was ik verkocht", zegt Balkenende. "Ik ben me gaan verdiepen in zijn leven. Hij werkt met passie, maakt prachtig werk en elk schilderij vertelt een verhaal."
Daarnaast mocht Riezebos een postzegel ontwerpen voor Nederland. Balkenende ontving de eerst Riezebos zegel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.