nieuws

OverUIT-tips voor het weekend van 20, 21 en 22 april

Marathon Enschede
Marathon Enschede © RTV Oost
De lente is in volle gang. De temperaturen kunnen zelfs zomers genoemd worden. Bezoek de Lente Fair, kom struinen in de Sallandse voorjaarstuinen of moedig de lopers aan bij de vijftigste Enschede Marathon.

200ste lunchconcert Zwolle

Een bijzonder jubileum vrijdag in Zwolle. Het 200ste lunchconcert wordt uitgevoerd in Stadkamer Centrum. Op het programma staat het pianoconcert nr.20 van Mozart. Daarnaast kan er geluisterd worden naar Prelude Ysaÿe van Michael Kugel, een deel uit het pianotrio van Brahms en een trio van Frank Martin. De stukken worden van 12.15 uur tot 13.15 uur uitgevoerd door twee ensembles: het Iberus String Quartet en het ArtzTrio.

Lente Fair Twente Enschede

Zaterdag en zondag vindt op Vliegveld Twenthe de Lente Fair Twente plaats. De barbecue staat aan en er zijn talloze bedrijven op het gebied van binnen- en buitenleven, mobiliteit, bouw en verbouw, veranda’s, tuininrichting tot lifestyle, decoratie, dieren, hobby’s, fashion & food. Er is van alles te beleven voor jong en oud. De fair is beide dagen te bezoeken van 11.00 uur tot 18.00 uur.

Food Film Festival Deventer

Filmhuis De Keizer in Deventer staat dit weekend in het teken van het Food Film Festival. Het evenement staat garant voor smakelijke films en lekker, puur en eerlijk eten. Vrijdag wordt er gestart met een proeverij bij Wagging Finger Distillery en de film Nederland Whiskyland. Zaterdag is er een driegangendiner en zondag is er een uitgebreid filmprogramma in het filmhuis.

Museum No Hero Delden

Vorig weekend opende dit nieuwe museum in Delden. Het museum heeft een vaste collectie, maar daarnaast ook wisselende tentoonstellingen. De eerste expositie 'Outside' geeft een beeld van de belangstelling voor de Haagse School en de ontwikkeling van deze stroming in binnen- en buitenland. Het museum is elke week van woensdag t/m zondag geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur.
Voor de vijfde keer wordt zondag het kleurrijke bollenevenement Voorjaarstuinen in Salland gehouden. Van 10.00 uur tot 17.00 uur kan het voorjaar opgesnoven worden bij enkele particuliere tuinen vol met uitbundige voorjaarspracht en in de kwekerij van Arjan Vaste Planten in Marienheem. Zondag is de eerste voorjaarstuindag Salland. De volgende dagen zijn op 29 april en 6 mei.
Lezing: Zin en onzin van het Twents
Streektaalconsulent bij de Twentse Welle en ambassadeur van de Twentse sproake, Harry Nijhuis, verzorgt vrijdag een lezing over het Twents in Kulturhus Hasselo in Hengelo.
Vanaf 19.30 uur geeft hij antwoord op vragen als: voegt ons dialect nog iets toe in de huidige tijd, is het dialect onderdeel van onze identiteit en cultuur, voegt het Twents iets toe aan het bedrijfsleven en wat doet het dialect met de taalontwikkeling van jongeren. De lezing wordt afgesloten met een dialectquiz over Twentse spreekwoorden en gezegden.

Enschede Marathon
Een jubileum-editie van de Enschede De oudste marathon van Nederland bestaat dit jaar 50 jaar. Hardlopers vanuit de hele wereld reizen zondag af naar Enschede. Maar ook voor de 100.000 toeschouwers is de marathon een feestje. Kom aanmoedigen en genieten van dj's, bands, orkesten en zelfs complete fanfares. Om 09:30 uur start de KidsRUN, 10:00 uur de hele Marathon en Halve Marathon, 10:15 uur de FitRUN en 13:45 uur de CityRUN.

Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.